- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκεοργκίεβα: Η Ελλάδα παράδειγμα ανάκαμψης στην Ευρώπη
«Σφίγγεις τα δόντια και κάνεις τα δύσκολα»
Η ελληνική οικονομία είναι μεταξύ αυτών με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, ανέφερε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα
Στις καλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης κατέταξε την Ελλάδα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μιλώντας σε εκδήλωση του Ταμείου ενόψει της Εαρινής Συνόδου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη, επισημαίνοντας ότι η εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup επιβεβαιώνει την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και την ενισχυμένη παρουσία της στον πυρήνα των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Παράλληλα, αναφερόμενη στην κρίση της προηγούμενης δεκαετίας και στις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν, η κ. Γκεοργκίεβα υπογράμμισε ότι η πρόοδος της Ελλάδας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η πολιτική βούληση, η συνέπεια και η προσήλωση στις αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε ισχυρή ανάκαμψη.
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Βρέθηκαν σε μια τεράστια κρίση, την κρίση της ευρωζώνης. Είμαι πολύ ευγνώμων στις ομάδες μας στο ΔΝΤ για τη δουλειά που έκανε το Ταμείο με αυτές τις χώρες. Και δείτε τις τώρα: είναι από τις οικονομίες με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη. Και πώς το κατάφεραν; Σφίγγεις τα δόντια, κάνεις τα δύσκολα, παίρνεις τους ανθρώπους μαζί σου. Και το γεγονός ότι σήμερα ο πρόεδρος της ευρωζώνης είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών το επιβεβαιώνει. Η πολιτική βούληση, η δέσμευση και η ικανότητα να κάνεις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, αποδίδουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ΕΚΠΑ κατέγραψε ιστορικές επιδόσεις στην κατάταξη QS 2026 με διεθνείς διακρίσεις
Αναφορές σε Τέμπη και αιτήσεις άρσης ασυλίας
Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αλλά παραμένει στο κόμμα
Τι υποστήριξε ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας»
Το πρώτο αίτημα αφορά δικογραφία μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη και το επόμενο αίτημα αφορά μηνυτήρια αναφορά δικαστικών
Δεύτερη άρση ασυλίας μέσα σε λίγους μήνες για τον ευρωβουλευτή
Η υφυπουργός περιέγραψε τον τρόπο δράσης των δραστών και τα μέτρα στήριξης θυμάτων
Με αφορμή το μίσθωμα του κτιρίου το οποίο στεγάζει το Κτηματολόγιο στο Ηράκλειο
«Έχουμε ευθύνη απέναντι στο παρόν και, κυρίως, απέναντι στο μέλλον», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στο επίκεντρο μουσεία, χειροτεχνία και κλιματική αλλαγή
«Οικοδομούμε την Ελλάδα που παράγει, εξάγει και ευημερεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μετά τους ισχυρισμούς περί «εντολής από τη Μόσχα» για ίδρυση κόμματος
Ο ρόλος της ΤΝ ως μοχλού ενίσχυσης της οικονομίας
«Οφείλουμε να τους ενισχύσουμε και να σταθούμε δίπλα τους», ανέφερε η υπουργός Εργασίας
Ποιες δαπάνες καλύπτει το voucher των 150 ευρώ
Έως τις 31 Μαΐου 2026 η προθεσμία για τις αιτήσεις
«Ο πρώτος που πληρώνει οικονομικά τη νύφη από κάθε πόλεμο είναι η Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της Metlen
Την κλήση του έχουν ζητήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Χρήσιμα tips πριν ψωνίσετε
«112 χρόνια μετά, οι αναμνήσεις παραμένουν ολοζώντανες», τόνισε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.