- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωρικάκος: Μείωση των τελών σε όσους δεν παραχωρηθεί χώρος
Είπε αναφερόμενος στις επιχειρήσεις εστίασης
Είτε με επιπρόσθετο χώρο είτε με μείωση των δημοτικών τελών θα επωφεληθούν οι επιχειρήσεις εστίασης σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.
Για την ύφεση που βρίσκεται προ των πυλών, το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τα μέτρα που θα παρθούν για την εστίαση μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος παραδέχθηκε πως «αναμένεται ένα βαθύ υφεσιακό κύμα να χτυπήσει την Ελλάδα» ενώ για το άνοιγμα των αγορών και των σχολείων σημείωσε πως «πλέον έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».
Όσον αφορά το πακέτο στήριξης της εστίασης υπογράμμισε ότι «προκρίνεται να παραχωρηθεί πρόσθετος κοινόχρηστος χώρος, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη» και πρόσθεσε πως «σε συνεννόηση με τους δημάρχους, θα πρέπει να μείνει χώρος για να περνούν οι πεζοί. Από την Αθήνα, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορεί κανείς να έχει την εικόνα κάθε γωνιάς της Ελλάδας, γι’αυτό το λόγο δίνουμε τη δυνατότητα αυτή στους δημάρχους. Αν κάποιος δεν έχει εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο».
Να θυμίσουμε πως οι επιχειρήσεις εστίασης είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, υπάρχουν ωστόσο και φωνές που ζητούν να ανοίξουν νωρίτερα. «Μακάρι να τα καταφέρουμε να ανοίξουν και πριν την 1η Ιουνίου, εμείς θα το θέλαμε και νωρίτερα, αν φυσικά πάνε όλα καλά και μηδενιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων, αφού πάμε βάσει της επιτροπής λοιμωξιολόγων, υπό τον καθηγητή Τσιόδρα» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε για το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση «θα ήταν μεγάλη διευκόλυνση, όμως είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει το οικονομικό επιτελείο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.