- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πετρέλαιο: Άλμα στην τιμή του αργού
Ελπίδες για ανάκαμψη στην κίνηση των οχημάτων μετά την καραντίνα
Οι ελπίδες για ανάκαμψη στην κίνηση των οχημάτων μετά την καραντίνα έφερε άλμα στις του αργού πετρελαίου.
Άλμα κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου χάρη στις ελπίδες για ανάκαμψη στη κίνηση των οχημάτων και τη ζήτηση για καύσιμα καθώς κάποιες ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες καθώς και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό σημείωσαν άνοδο 9,6% στα 22,34 δολάρια το βαρέλι στις 13.00 ώρα Ελλάδας. Τα συγκεκριμένα συμβόλαια καταγράφουν άνοδο τις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις. Τα futures για το πετρέλαιο Brent σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 7,4% στα 29,22 δολάρια.
Χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Νιγηρία και η Ινδία καθώς και αμερικανικές πολιτείες όπως το Οχάιο άρχισαν να επιτρέπουν τη σταδιακή επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά τους και άνοιξαν εργοτάξια, πάρκα και βιβλιοθήκες. Η κίνηση των οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανόμενων των περιοχών που δεν έχουν χαλαρώσει ακόμα τα μέτρα περιορισμού, έχει ανακάμψει, σύμφωνα με έκθεση αναλυτών της RBC Capital Markets. Η ελβετική τράπεζα UBS εκτιμά ότι η χαλάρωση των μέτρων θα βοηθήσει να επανέλθει η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά πετρελαίου το τρίτο τρίμηνο ενώ προβλέπει ακόμα και ανεπαρκή προσφορά για το τέταρτο τρίμηνο, αναμένοντας ότι στα τέλη του 2020 η τιμή του μπρεντ θα ανακάμψει στα 43 δολάρια το βαρέλι και έως τα μέσα του 2021 στα 55 δολάρια το βαρέλι. Η Morgan Stanley ανέφερε ότι η υπερπροσφορά στις παγκόσμιες αγορές έχει πιθανόν φθάσει ήδη στο αποκορύφωμά της και ότι η κρίση σε ό,τι αφορά τις αποθηκευτικές μονάδες αποκλιμακώνεται.
Σε κάθε περίπτωση η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου και οι τιμές του αργού υπέστησαν άνευ προηγουμένου απώλειες τον Απρίλιο και η ανάκαμψη αναμένεται να είναι βραδεία καθώς η αεροπορική κίνηση δεν εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί σύντομα. Ο διευθύνων σύμβουλος της αυστραλιανής Qantas Airways Άλαν Τζόις δήλωσε σήμερα ότι «η διεθνής ζήτηση για ταξίδια θα χρειαστεί χρόνια για να επανέλθει σε αυτό που ήταν».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.