- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λίνα Μενδώνη: Προέχει η υγεία κοινού και καλλιτεχνών
Τι είπε η υπουργός Πολιτισμού για το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης
Κορωνοϊός-Πολιτισμός: Η υπουργός Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η υγεία του κοινού και των καλλιτέχνων.
Για τη διάθεση των πόρων στο τομέα του πολιτισμού και για τη στήριξη των καλλιτεχνών μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Υπάρχουν αυτά τα 15 εκατομμύρια ευρώ και το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις 2 Απριλίου. Το ποσό αυτό θα δοθεί, καθώς το υπουργείο δεν μπορεί να δίνει επιδόματα, δεν έχει δυνατότητα, δεν έχει αρμοδιότητα. Το υπουργείο χρηματοδοτεί δράσεις. Τα 15 εκατομμύρια αυτά θα διοχετευθούν, μέσω του θεσμικού πλαισίου που έχουμε, στην αγορά, αυτός είναι ο στόχος. Για παράδειγμα, θα αναφερθώ σε μια δράση που έχει ήδη βγει στον αέρα και είναι η πρόσκληση/προκήρυξη για την υποβολή υποψηφιοτήτων. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει εποπτευόμενο φορέα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Προς το ΕΚΚ θα δοθούν 2.800.000 ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν συγκεκριμένες δράσεις που αφορούν ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, animation και υποστήριξη κινηματογραφικών αιθουσών», τόνισε η υπουργός.
Πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, στην ΠΝΠ της 13ης Απριλίου, υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη που επιτρέπει κατ' εξαίρεση στο υπουργείο Πολιτισμού για τα 15 αυτά εκατ. και για την περίοδο έως το τέλος του 2020 να μπορέσει το υπουργείο να χρηματοδοτήσει είτε φυσικά πρόσωπα, είτε αυτοαπασχολούμενους, είτε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Πολιτισμού. Η προϋπόθεση είναι η έκδοση μιας ΚΥΑ ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και εμένα. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία έκδοσης αυτής της απόφασης, ώστε να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε αυτές τις κατηγορίες που προανέφερα».
Αναφορικά με την αγωνία των καλλιτεχνών, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Όπως επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήδη κατηγορίες απασχολουμένων και επιχειρηματιών έχουν ενταχθεί στα οριζόντια μέτρα της κυβέρνησης. Υπάρχουν οι ενστάσεις από διάφορες κατηγορίες εργαζομένων ότι δεν έχουν ενταχθεί όλοι. Γίνεται προσπάθεια να διευρυνθεί και αυτός ο τομέας, δηλαδή να δούμε από τις υποκατηγορίες. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων στον πολιτισμό είναι οι πάρα πολλές υποκατηγορίες εργασίας. Προσπαθούμε να το δούμε με το αντιμετωπίσουμε με το υπουργείο Εργασίας ώστε και κάποιοι που δεν έχουν ενταχθεί να μπορέσουμε να τους εντάξουμε… Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφθούμε είναι η υγεία του κοινού και των εργαζομένων, του συνόλου των εργαζομένων. Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε είναι να μας δώσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όχι για το πόσοι θεατές θα παρακολουθήσουν μία παράσταση, μια συναυλία, αλλά για τις δυνατότητες που έχουν τα σχήματα να κάνουν τις πρόβες τους και να ανέβουν στη σκηνή».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.