- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Μητσοτάκης στο CNN: Οι Έλληνες είχαμε καιρό να νιώσουμε περήφανοι
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Nic Robertson για την επιτυχή αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα
Οι Έλληνες είχαμε καιρό να νιώσουμε υπερήφανοι, τονίζει στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιτυχημένη αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο CNN και στον απεσταλμένο του δικτύου στην Αθήνα Nic Robertson, στο πλαίσιο ρεπορτάζ για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από την Ελλάδα και τους Έλληνες.
«Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι. Αλλά ελπίζουμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Και πάλι, αυτό που κρατάω ως κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το αίσθημα συλλογικής επιτυχίας. Και τολμώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη υπερηφάνεια. Οι Έλληνες δεν έχουν νιώσει υπερήφανοι εδώ και πολύ καιρό» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξής του.
Αναφερόμενος στις προοπτικές της τουριστικής περιόδου, ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Επομένως, προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Αλλά σχετίζεται ασφαλώς και με τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αεροπορικώς στην Ελλάδα. Και σχετίζεται επίσης με πολύ αυστηρά και εφαρμόσιμα πρωτόκολλα».
Συνομιλώντας με τον απεσταλμένο του δικτύου στην Αθήνα, η παρουσιάστρια του προγράμματος Julia Chatterley σημείωσε ότι «τα γρήγορα μέτρα για το lockdown που έλαβε η κυβέρνηση έσωσαν ζωές», προσθέτοντας τα εξής: «το μήνυμα είναι επίσης ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών».
«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είναι λαϊκιστής, όπως ο προηγούμενος, είναι πραγματιστής και στο στοιχείο αυτό (στον πραγματισμό) αποδίδει τη δική του επιτυχία και την επιτυχία της χώρας στη διαχείριση του COVID-19 μέχρι τώρα. Στο γεγονός ότι έλαβαν μέτρα για το lockdown πριν καν καταγραφούν θάνατοι στη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανταπόκριση από το Σύνταγμα ο πολυβραβευμένος δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι οι συνολικές ανθρώπινες απώλειες στην Ελλάδα είναι μικρότερες από αυτές που καταγράφονται σε άλλες χώρες στη διάρκεια μιας ημέρας.
Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Επισκέφτηκα ένα νοσοκομείο και τις πτέρυγες για τον COVID. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των κρεβατιών στη ΜΕΘ είναι άδεια και η γιατρός που είναι επικεφαλής στο κεντρικό νοσοκομείο για τον COVID εδώ στην Αθήνα μου είπε ότι κανένας γιατρός, κανένας νοσηλευτής δεν έχει προσβληθεί από τον ιό. Και είναι κάτι που εκλαμβάνεται πια ως μια νέα κανονικότητα σε όλο τον κόσμο, πως αν ανήκεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να αρρωστήσεις από αυτό τον ιό. Δεν συνέβη εδώ στην Ελλάδα. Γιατί; Γιατί ο Πρωθυπουργός εφάρμοσε νωρίς ένα ισχυρό lockdown και υπήρχε επαρκής εξοπλισμός προσωπικής προστασίας για τους υγειονομικούς».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.