- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Πώς η κυβέρνηση θα στηρίξει καφέ και εστιατόρια
Τι ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Έτσι σχεδιάζει η κυβέρνηση να στηρίξει καφέ και εστιατόρια, όταν ανοίξουν για να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει καφέ και εστιατόρια, όταν ανοίξουν, καθώς θα συνεχίζεται η επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής μετά την κρίση του κορωνοϊού.
Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει τους επαγγελματίες στην εστίαση, είτε παραχωρώντας περισσότερα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους για τραπεζοκαθίσματα, μέσω των δήμων, όπου είναι εφικτό, είτε μειώνοντας τα τέλη, όπου δεν υπάρχουν επιπλέον χώροι.
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων την Κυριακή 4 Μαΐοιυ 2020 ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε πρωινή εκπομπή του OPEN, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία του αυτή έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Η συζήτηση που έχουμε με την ΚΕΔΕ και το σύνολο των δήμων είναι να δοθούν πολύ περισσότερα τετραγωνικά, ώστε να μπορούν τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες κ.λπ., να απλώσουν τον χώρο τους και να μπορούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό δυνητικών πελατών που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και την προηγούμενη περίοδο, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά από τους δήμους» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Και ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα πρέπει να εξεταστεί κατά περίπτωση -καθώς σε ορισμένους δήμους ή περιπτώσεις μπορεί να μην υπάρχει χώρος για επέκταση. «Εκεί, σε αυτήν την περίπτωση, η λύση που προκρίνουμε είναι να μειωθούν τα τέλη» πρόσθεσε.
Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη του λαού και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «αν οι Έλληνες συνεχίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη και σε αυτήν τη φάση, θα τα καταφέρουμε και στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.