- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άδ. Γεωργιάδης: Τα νέα μέτρα για τους μικρομεσαίους
Μέχρι τα μέσα Μαΐου το δεύτερο πρόγραμμα για παροχή κεφαλαίου κίνησης
Τα νέα μέτρα για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
Ενεργοποιήθηκε ήδη το πρώτο από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που σχεδίασε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την υγειονομική κρίση που προέκυψε από την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την παρουσίαση των μέτρων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ένα δισ. ευρώ επιπλέον.
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, ήδη έχουν υποβληθεί από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, 8.336 αιτήσεις προς τις τράπεζες, για κεφάλαια κίνησης από την Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΤΕΠΙΧΙΙ) και έχουν δεσμευθεί κεφάλαια ύψους περίπου 1,3 δισ. ευρώ προς παροχή ρευστότητας.
Το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση επιτοκίου για δυο χρόνια, με τη δέσμευση της διατήρησης των θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου.
Στο μεταξύ, μέχρι τα μέσα Μαΐου αναμένεται να ενεργοποιηθεί δεύτερο πρόγραμμα για παροχή κεφαλαίου κίνησης, με εγγύηση του 80% του δανείου από το Δημόσιο. Το ύψος του δανείου θα φτάνει μέχρι το 25% του τζίρου των επιχειρήσεων, ενώ θα προβλέπεται επίσης δέσμευση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου. Όπως εξήγησε ο υπουργός, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αφορά και επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.
Το τρίτο εργαλείο που έχει ενεργοποιηθεί ήδη είναι η επιδότηση επιτοκίου επιχειρηματικών δανείων για τους μήνες Απρίλιο μέχρι Ιούνιο, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι και τον Αύγουστο, ενώ όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, στην πλατφόρμα της ΜΟΔ έχουν υποβληθεί 5.205 αιτήσεις από επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 93.000 εργαζόμενους και εκκρεμούν προς έγκριση επιπλέον 25.000 αιτήσεις, με το σύνολο των εργαζόμενων να ανέρχεται σε 600.000 άτομα.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αφορά σε επιδότηση επιτοκίου και όχι δανειοδότηση και όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα ζητήσουμε τα λεφτά πίσω».
Ταυτόχρονα, υπογράφηκαν και 151 αιτήσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο, ενώ το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν δυο νέοι κύκλοι υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ για τον νέο κύκλο που αφορά στις μικρές επιχειρήσεις και 350 εκατ. ευρώ για τον νέο κύκλο του προγράμματος για τη γενική επιχειρηματικότητα.
«Μπαίνουμε στη δύσκολη και ανηφορική φάση της αντιμετώπισης της κρίσης, λόγω των οικονομικών συνεπειών και θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το υπουργείο προχώρησε στην αύξηση παραγωγής υγειονομικών υλικών, ενώ ταυτόχρονα δίνει έμφαση στα επιδοτούμενα δανειοδοτικά εργαλεία για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων «δημιουργώντας ένα ισχυρό πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.