Πολιτικη & Οικονομια

Σταϊκούρας: Το κράτος θα συνεχίσει να βοηθά τους εργαζόμενους

Κάλεσε τις επιχειρήσεις να συνδράμουν όσον αφορά στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήστος Σταϊκούρας-Υπουργός Οικονομικών
Χρήστος Σταϊκούρας-Υπουργός Οικονομικών ©EUROKINNISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι το κράτος θα συνεχίσει να είναι αρωγός των εργαζομώνων και στην επόμενη φάση της σταδιακής επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήώσε ότι «το κράτος θα συνεχίσει να είναι αρωγός στους εργαζόμενους και στην επόμενη φάση, κατά την οποία αναμένεται να αρχίσει η σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η χρηματική ενίσχυση των 800 ευρώ θα δίνεται ποσοστιαία ανάλογα με τη χρονική διάρκεια της αναστολής σύμβασης σε όσους εργαζόμενους είναι σε επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν αργότερα ή δεν θα ανοίξουν.

Ο υπουργός αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση επιζητεί επιπροσθέτως να αξιοποιήσει το πρόγραμμα SURE της Κομισιόν για να ενισχύσει όσους θα εργάζονται, αναγκαστικά λόγω των μέτρων προφύλαξης, λιγότερες ώρες. Ενώ, προανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει άμεση ή έμμεση ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων κατά περίπου 10 δισ. ευρώ, κυρίως μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων. Κάλεσε, όμως, τις επιχειρήσεις να συνδράμουν και αυτές, και κυρίως όσον αφορά στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σχετικά με την ενίσχυση των 800 ευρώ σε εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης (κατά την α' φάση των μέτρων), δήλωσε ότι έως τώρα αυτή έχει καταβληθεί σε περίπου 686.000 εργαζόμενους και αύριο θα δοθεί σε επιπλέον 105.875 άτομα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι στόχος είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα της «επιστρεπτέας προκαταβολής», συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, περισσότερες από 90.000 επιχειρήσεις (η εκταμίευση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας). Είπε, παράλληλα, ότι το πρόγραμμα αυτό θα επαναληφθεί άλλη μια φορά τον Μάιο, για τις επιχειρήσεις με πολύ ζημιογόνα χρήση τον Απρίλιο.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος νέου μνημονίου, δήλωσε ότι ο τρόπος που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση δείχνει ότι αυτό δεν είναι επιλογή. Και πρόσθεσε πως «θα τα καταφέρουμε να μην προσφύγουμε σε μνημόνιο». Ενώ, επανέλαβε ότι «βούληση είναι να μην ακουμπήσουμε το "μαξιλάρι" των 15,7 δισ. ευρώ», εκ των οποίων περίπου 9 δισ. ευρώ είναι υποδόση του ESM.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δόμνα Μιχαηλίδου από Φόρουμ των Δελφών: Επιτακτική ανάγκη η προστασία των ανηλίκων - Αναγκαίο σαφές πλαίσιο για την ΤΝ
Δόμνα Μιχαηλίδου από Φόρουμ των Δελφών: Επιτακτική ανάγκη η προστασία των ανηλίκων - Αναγκαίο σαφές πλαίσιο για την ΤΝ

Στόχος η εκπαίδευση γονέων για την προστασία των ανηλίκων από εθιστικές συμπεριφορές, τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Σακελλαροπούλου από Φόρουμ των Δελφών: Άλλο η κριτική στη Δικαιοσύνη και άλλο οι επιθέσεις από χείλη που δεν θα έπρεπε
Σακελλαροπούλου από Φόρουμ των Δελφών: Άλλο η κριτική στη Δικαιοσύνη και άλλο οι επιθέσεις από χείλη που δεν θα έπρεπε

Η κρίση των θεσμών στις σύγχρονες δημοκρατίες, στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY