- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καιρίδης για Βαρουφάκη: O νάρκισσος απαντά, η απαγόρευση αφορά τους άλλους
Καυστικό σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ για το ταξίδι του αρχηγού του MέΡΑ 25 στην Αίγινα εν μέσω καραντίνας
Σάλο προκάλεσε το ταξίδι του Γιάνη Βαρουφάκη στην Αίγινα εν μέσω καραντίνας - Το γεγονός σχολιάζει ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης.
Θύελλα προκάλεσε η είδηση ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έσπασε στις 9 Απριλίου την καραντίνα και ταξίδεψε με πλοίο της γραμμής στην Αίγινα, όπου έχει εξοχικό.
Μάλιστα o δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ισχυρίστηκε ότι όταν έγινε ο σχετικός έλεγχος στον κ. Βαρουφάκη, αυτός απάντησε «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Ωστόσο ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι δεν γνωρίζει αν ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει ως μόνικη κατοικία το σπίτι του στο νησί.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
Το ταξίδι του αρχηγού του MέΡΑ 25 σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, γράφοντας:
«Η ΠΝΠ λέει να μείνουμε όλοι στην κύρια κατοικία μας, όχι στα εξοχικά. Η λογική λέει ότι ένας αρχηγός κόμματος, την ώρα της κρίσης, μένει όσο πιο κοντά στη Bουλή. Ο νάρκισσος απαντά ότι η απαγόρευση αφορά τους άλλους και ότι η καραντίνα είναι ευκαιρία για παραθερισμό».
Τη δική του απάντηση, ωστόσο στο γεγονός έδωσε εχθές 11 Απριλίου ο ίδιος μο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει ότι διαμένει μόνιμα στην Αίγινα μαζί με τη σύζυγό του Δανάη Στρατού υπό πλήρη απομόνωση από τις 11 Μαρτίου, άρα, όπως τονίζει, «δεν έσπασε την καραντίνα αλλά απλά επέστρεψε σπίτι του».
Η σχετική ανακοίνωση του MέΡΑ 25 αναφέρει τα εξής:
Το Μέρα25 από την πρώτη στιγμή στήριξε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών. Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν την ένταση του φαινομένου στη χώρα μας, την κανονική μεν αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης δε λειτουργία της Βουλής - αίτημα που, ως τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποδεχθεί.
Ως εκ τούτου, η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.
Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30.
Τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα» είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού. Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας του της 9ης Απριλίου στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 ελπίζει ότι, τουλάχιστον μετά το Πάσχα, και εφόσον τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν, η Βουλή, επιτέλους, να λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με κανόνες, διακρίνοντας όσους δικαιούνται προστασία από όσους όχι
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.