Πολιτικη & Οικονομια

Διασχίζοντας μια πανδημία: Κατερίνα Γαρδίκα

Η νέα σειρά online συζητήσεων στο athensvoice.gr

prov2.jpg
Μάκης Προβατάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Γαρδίκα

Διασχίζοντας μια πανδημία: Η Κατερίνα Γαρδίκα συνομιλεί με τον Μάκη Προβατά στη σειρά διαδικτυακών συζητήσεων της Athens Voice.

Οι δύσκολες εποχές τελικά πάντοτε σταθμίζονται από τις θετικές τους δυνάμεις… Με αυτή τη σκέψη αποφασίσαμε για κάτι πολύ απλό και προφανές. Αυτή την τόσο δύσκολη εποχή να γίνουν συνομιλίες με σημαντικούς ανθρώπους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, συγγραφείς, και το οπτικοακουστικό υλικό θα ανεβαίνει στο athensvoice.gr, στο site της Athens Voice.

Το θέμα μας δεν θα είναι ο κορωνοϊός, η πανδημία και η καραντίνα. Αυτά θα είναι η αφορμή για συζητήσεις γενικότερες και με πολύ πιο μεγάλο χρονικό ορίζοντα…

Ξεκινάμε με την κυρία Κατερίνα Γαρδίκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο τµήµα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, και με ειδικό ερευνητικό αντικείμενο την «Κοινωνική Ιστορία της Υγείας».

Είναι συγγραφέας, μεταξύ άλλων, και ενός βιβλίου αναφοράς για την ελονοσία, αλλά και μεταφράστρια και επιστημονική επιμελήτρια του εμβληματικού επιστημονικού βιβλίου «Όπλα, μικρόβια και ατσάλι» του Jared Diamond.

Διασχίζοντας μια πανδημία: Κατερίνα Γαρδίκα

Διασχίζοντας μια πανδημία: Κατερίνα Γαρδίκα - Μέρος Β

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ