Πολιτικη & Οικονομια

Προς ένταξη στο επίδομα των 800 € δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί

Επί τάπητος το πώς επηρεάζει η κρίση με τον κορωνοϊό τον κλάδο των επιστημόνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπουργικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη
Υπουργικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη λόγω κορωνοϊοϋ © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Νέο πλάνο επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο για την ενίσχυση των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών και λογιστών, που δοκιμάζονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Προς υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης με τα 800 ευρώ φαίνεται πως οδεύουν και οι επιστήμονες, δηλαδή δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, λογιστές. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το θέμα θα συζητηθεί από το κυβερνητικό επιτελείο αύριο Κυριακή 29 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει την ένταξή τους στη γενική έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ, αντί της ενίσχυσης με το voucher των 600 ευρώ, με προγράμματα κατάρτισης. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη στήριξη γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών -καθώς και άλλων κλάδων- με 600 ευρώ, μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ωστόσο, αντέδρασε στην εξαγγελία για την έκτακτη ενίσχυση 600 ευρώ μέσω voucher, παραθέτοντας σειρά αιτημάτων. Το πρώτο αίτημα του ΔΣΑ -που πιθανώς πρόκειται να ικανοποιηθεί- ήταν η υπαγωγή «στο καθεστώς επιδότησης των 800 ευρώ, καθώς πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης, αλλά και αξιοπρέπειας, του δικηγορικού σώματος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ