Πολιτικη & Οικονομια

Δείτε live το διάγγελμα της Σακελλαροπούλου για την ελευθερία

Με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, στέλνει μήνυμα για την εγγύηση των ελευθεριών εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Κατερίνα Σακελλαροπούλου © EUROKINISSI//ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διάγγελμα για την εγγύηση των ελευθεριών στον ελληνικό λαό από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απευθύνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το διάγγελμα έρχεται ενόσω στο προεδρικό Μέγαρο υπάρχει η επίγνωση ότι ο κορωνοϊός διαμορφώνει σε κάθε χώρα τις συνθήκες για μια τριπλή κρίση – κρίση δημόσιας υγείας, κρίση οικονομική και κρίση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Επομένως, στο μήνυμά της η κυρία Σακελλαροπούλου, ως εγγυήτρια του πολιτεύματος, του Συντάγματος και των θεμελιωδών ελευθεριών, υπογραμμίζει ότι η αναστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και η οριοθέτηση της κοινωνικής συμπεριφοράς οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες κινδύνου που απειλούν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή και έχει ημερομηνία λήξης.

Αύριο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα καταθέσει στεφάνι. Αναμένεται να παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενώ έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα είναι η πρώτη φορά που η 25η Μαρτίου εορτάζεται υπό τέτοιες συνθήκες.

See general's reaction when phone rings live on CNN

ΠΡΟΣΦΑΤΑ