Πολιτικη & Οικονομια

Βουλευτές επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία

Η ανευθυνότητα εκείνων που προτρέπουν τους πιστούς να κοινωνήσουν

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλενα Ράπτη
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Μάνος Βουλαρίνος γράφει για τον κορωνοϊό και την ανευθυνότητα τύπου «βουλευτής που ψαρεύει από το ποίμνιο».

Όπως θα έχετε καταλάβει, εκτός αν ενημερώνεστε από την Ιερά Σύνοδο ή έντεχνους συνθέτες με μούσια, η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και για την υγεία των πολιτών και για την οικονομία που συντηρεί και συντηρείται από τους πολίτες. Είναι τόσο σοβαρή που οποιαδήποτε ανευθυνότητα τύπου «αντιστασιακός καρναβαλιστής» δεν είναι απλώς αντικοινωνική, αλλά και εγκληματική. Όπως ακριβώς και η ανευθυνότητα τύπου «βουλευτής που ψαρεύει από το ποίμνιο».

Όπως ακριβώς η ανευθυνότητα εκείνων των βουλευτών της Νέας της Δημοκρατίας που προτρέπουν τους πιστούς να κοινωνήσουν.

Πρώτα ήταν η βουλευτής Ράπτη η οποία πριν λίγες ημέρες με υπερηφάνεια δήλωσε ότι κοινώνησε και θα ξανακοινωνήσει, και μετά ο βουλευτής Σπανάκης ο οποίος, παρότι φέρεται επαγγελματικώς να έχει ασχοληθεί με τα οικονομικά και όχι με τα της Υγείας, φέρεται (από το σάιτ με τον ωραίο τίτλο Ρομφαία) να δηλώνει με σιγουριά πως κανένας ιός δεν μεταδίδεται από τη θεία κοινωνία.

Δεν μπορώ να πω πως έπεσα από τα σύννεφα. Στο κάτω-κάτω ο ύμνος του κυβερνητικού κόμματος λίγο πριν το «ζήτω η Νέα Δημοκρατία» λέει «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία» και όχι «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η υγεία». Είναι δηλαδή σαφές πως οι καλές σχέσεις με την Ιεραρχία και το ποίμνιο είναι πρώτης προτεραιότητας, αλλά την άνεση με την οποία κάποιοι βουλευτές του κόμματος είναι έτοιμοι να θυσιάσουν ανθρώπους γι’ αυτές τις καλές σχέσεις ομολογώ πως δεν την περίμενα. Πολύ περισσότερο όταν αυτές οι ανθρωποθυσίες ενδεχομένως να αποδειχθούν μοιραίες για το πολιτικό μέλλον και του βουλευτή Σπανάκη και της βουλευτίνας Ράπτη.

Θέλω να πω πως ακόμα κι αν το ποίμνιο δει με συμπάθεια την εγκληματική ανευθυνότητα των δύο γαλάζιων βουλευτών, τίποτα δεν διαβεβαιώνει πως θα τους ψηφίσει καθώς η μετά θάνατον ψήφος είναι ακόμα πιο δύσκολη από την ψήφο από το εξωτερικό.

Θα έπρεπε δηλαδή οι εγκληματικά ανεύθυνοι βουλευτές να σκεφτούν το εξής: η δεξαμενή από την οποία πάνε να ψαρέψουν πελατεία είναι μια δεξαμενή ηλικιωμένων οι οποίοι αν πάρουν στα σοβαρά τις ανοησίες που λένε οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα βάλουν τη ζωή τους σε σοβαρό κίνδυνο και αρκετοί θα αποδημήσουν, κάνοντας τη δεξαμενή σημαντικά μικρότερη. Με λίγα λόγια υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι δύο βουλευτές να ξεπαστρέψουν μέρος της πελατείας που έχουν και αυτής στην οποία προσδοκούν βάζοντας ένα επικό αυτογκόλ.     

Πρόκειται για μια λεπτομέρεια την οποία μάλλον δεν έλαβαν υπόψιν τους οι εγκληματικά ανεύθυνοι βουλευτές οι οποίοι, όπως φαίνεται, εκτός από ανεύθυνοι δεν είναι και ιδιαιτέρως ευφυείς. Εκτός βέβαια αν ο σκοπός δεν είναι η πελατεία και είναι απλώς οι καλές σχέσεις με την Ιεραρχεία οπότε πάω πάσο και μπράβο τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ