Πολιτικη & Οικονομια

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό: Συνεχείς συσκέψεις

Θα κλείσουν τα σχολεία; Τι γίνεται με την εκκλησία;

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό
Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Συνεχείς συσκέψεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση από την κυβέρνηση για τον κορωνοϊό. Ανακοινώνονται μέτρα από τον Μητσοτάκη μετά την τηλεδιάσκεψη.

Στην κυβέρνηση συνεδριάζουν συνεχώς για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Voice, έχουν ήδη γίνει δύο συσκέψεις με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για να εξετάσουν το θέμα των σχολείων.

Τέσσερις οι προβληματισμοί

Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση να κλείσουν τα σχολεία για 14 ημέρες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν θα άνοιγαν η επιδημία θα ήταν στο απόγειό της. Τότε, υπήρξε η σκέψη για δίμηνο «λουκέτο», ωστόσο, τότε το πρόβλημα με την αναπλήρωση των μαθημάτων θα ήταν τεράστιο. Την ίδια ώρα, με το κλείσιμο των σχολείων ανέκυπτε και ζήτημα για τη φύλαξη των παιδιών που επ' ουδενί δεν πρέπει να γίνει από τους παππούδες. Επίσης, υπάρχει προβληματισμός για το αν θα έπρεπε να μπει η Ελλάδα στο ίδιο κάδρο με την Ιταλία η οποία μετρά ήδη χιλιάδες κρούσματα .

Έτσι όπως φαίνεται, έχει επιλεχθεί η κατά περίπτωση αντιμετώπιση. Τα σχολεία θα κλείνουν, όταν εμφανίζεται πρόβλημα.

Σε τηλεδιάσκεψη ο Μητσοτάκης με τους Ευρωπαίους ηγέτες

Βέβαια, απόψε το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες όλων των χωρών-μελών της ΕΕ για να συζητήσουν μια συντονισμένη απάντηση της ΕΕ στο ξέσπασμα του κορωνοϊού. Αν οι «27»αποφασίσουν άλλα μέτρα, όπως το συνολικό κλείσιμο των σχολείων, τότε, θα ακολουθήσει και η κυβέρνηση της Ελλάδας την ευρωπαϊκή γραμμή. Σε κάθε περίπτωση ό,τι μέτρο αποφασιστεί θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Επαφές με Ιερώνυμο για τη στάση της εκκλησίας

Η κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο έχει κάνει πολλές επαφές με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, εκ των οποίων η μία επικοινωνία έχει δημοσιοποιηθεί κιόλας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Voice, ζητήθηκε από τον Ιερώνυμο, η εκκλησία να στείλει το μήνυμα στους πιστούς ότι η συνάθροιση σε κλειστό χώρο ηλικιωμένων ειδικά ατόμων είναι επικίνδυνη. Η Ιερά Σύνοδος το δέχτηκε μεν, αλλά κρατά αμετακίνητη στάση αναφορικά με τη Θεία Κοινωνία. Για αυτό, η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει επιστήμονες για να επικοινωνήσουν τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον κορωνοϊό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

androulakis-adwnis
«Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις» - Η ανάρτηση Γεωργιάδη για την επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καισαριανή

«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του - «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής»
Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του - «Η κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής»

Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα

Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως
Κεραμέως: Η πρόταση Ανδρουλάκη για 4ήμερη εργασία είναι επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη και ανησυχητική

«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY