- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Προανακριτική: Ο Παπαγγελόπουλος ζητεί την εξαίρεση του Πλεύρη
Προσκόμματα στην εξέταση «Μάξιμου Σαράφη»
Προσκόμματα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη». Ζητεί την εξαίρεση του Θανάση Πλεύρη από την προανακριτική.
Νέα προσπάθεια ακύρωσης της κατάθεσης στην προανακριτική επιτροπή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» που έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα. Αυτή την φορά κατατέθηκε αίτημα εξαίρεσης του εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη από τον ελεγχόμενο της Επιτροπής πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Το εν λόγω αίτημα ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά του Προεδρείου της Επιτροπής, που συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, ώστε να αποφασιστεί κατά πόσο απαιτείται κλήτευση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και κατά πόσο επίσης έχει βάση το αίτημα. Στόχος είναι, αφενός να αποφευχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια ακυρότητας των εργασιών της Επιτροπής, αφετέρου να πέσει στο κενό οποιαδήποτε απόπειρα ακύρωσης της επικείμενης δια ζώσης εξέτασης του «Μάξιμου Σαράφη», που θα οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας ερωτηθείς για το εάν κινδυνεύει η εξέταση του Μάξιμου Σαράφη το απόγευμα φέρεται να έχει απαντήσει πως το αίτημα θα εξεταστεί.
Κοινοβουλευτικοί κύκλοι από την Επιτροπή σχολίαζαν ότι και άλλες φορές ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει καταθέσει αίτημα ακυρότητας και εξαιρέσεων αλλά η Επιτροπή τα εξέτασε χωρίς την κλήτευσή του για να τα υποστηρίξει. Γαλάζιοι βουλευτές σχολίαζαν ότι οι δικονομικές αυτές ενέργειες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης δεν μπορούν να ακυρώσουν την απογευματινή εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Η ημερομηνία που περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές
«Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει»
Τα κρίσιμα ζητήματα για τα πανεπιστήμια που μπαίνουν στην ατζέντα
Αυξήσεις έως και 55% στην ενέργεια - Έντονες πιέσεις σε στέγαση, μεταφορές και υπηρεσίες
Η απόφαση για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.