Μια νέα υπηρεσία εγκαινιάστηκε στο Taxisnet, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι που έχουν κωδικούς πρόσβασης έχουν πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνονται για το τι έχουν πληρώσει στην εφορία, για ποιο λόγο και πότε, όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.
Στην κατηγορία «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και στην υποκατηγορία «στοιχεία πληρωμών», οι φορολογούμενοι μπορούν να παρακολουθούν την πορεία των καταβολών που έχουν κάνει σε τράπεζες, για την πληρωμή φορολογικών οφειλών τους, πριν ακόμη αυτές φθάσουν στην τελική εκκαθάριση, και στην αντίστοιχη μείωση των στοιχείων οφειλών τους στο Taxisnet.
Όπως αναφέρουν ενδεικτικά οι οδηγίες της εφαρμογής, «Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται τα στοιχεία πληρωμών όπως έχουν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών Τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. σύμφωνα με τα εμφανιζόμενα κριτήρια.
Περιλαμβάνονται πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί με χρήση ταυτότητας:
-Βεβαιωμένης Οφειλής (Τ.Ο.)
-Βεβαιωμένης Οφειλής Δηλώσεων TAXISNET (Τ.Ο.Τ.)
-Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.)
-Οφειλής Κατασχετηρίου Εις Χείρας Τρίτων (Τ.Ο.Κ.)
-Παρακράτησης Ποσού σε Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας (Τ.Ο.Π.)
-Παρακράτησης Ποσού σε Βεβαίωση Οφειλής (Τ.Β.Ο.)
Δεν περιλαμβάνονται πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν με χρήση της Ταυτότητας Πληρωμής Δηλώσεων ΤΑΧΙSNET η οποία είχε εκδοθεί πριν την 01/01/2014. Πληρωμές σε στάδιο επεξεργασίας δεν έχουν ενημερώσει/μειώσει τις οφειλές σας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.