- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ο Μητσοτάκης
Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης
Στο πλαίσιο των πυκνών επαφών που θα έχει αυτό το διήμερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός, εκτός από εκείνες με οικονομικό, περιλαμβάνονται και άλλες με πολιτικό ενδιαφέρον.
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας συμμετέχει σήμερα και αύριο (23 και 24 Ιανουαρίου) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης και, στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε δύο ξεχωριστά πάνελ, ενώ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ θα έχει σημαντικές επαφές με οικονομικό, επιχειρηματικό αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον.
Σήμερα, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford Νιάλ Φέργκιουσον (Niall Ferguson) και η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας (live streaming). Ο κ. Φέργκιουσον αρθρογραφεί συχνά στον ελληνικό τύπο με θέματα που ενδιαφέρουν τους Έλληνες.
Αργότερα, στις 15.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς (Frans Timmermans) και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε (Mark Rutte). Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναπτύξει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης που αποσκοπούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και τρόπους που αυτή η πολιτική εντάσσεται στη γενικότερη ευρωπαϊκή προσπάθεια. Και αυτό το πάνελ θα καλυφθεί μέσω live streaming.
Επειδή το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Νταβός εκτός από το ότι αποτελεί σημείο εκκίνησης νέων διπλωματικών κινήσεων εστιάζει σαφώς στην προέλκυση νέων επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ (Brad Smith), τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Φραντσέσκο Σταράτσε (Francesco Starace), τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Σαρλότ Χογκ (Charlotte Hogg), τον πρόεδρο του Bloomberg, Πίτερ Γκράουερ (Peter T. Grauer), τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Ταντάσι Μαέντα (Tadashi Maeda), την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Λοράνς Ντεμπρού (Laurence Debroux) και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Ματ Μπρίτιν (Matt Brittin). Σε αυτές ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, την πορεία της προς την επενδυτική βαθμίδα και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις απελευθέρωσης της αγοράς.
Στο πλαίσιο των πυκνών επαφών που θα έχει αυτό το διήμερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από εκείνες με οικονομικό, περιλαμβάνονται και άλλες με πολιτικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα (23 Ιανουαρίου) η ατζέντα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ -Καρενμπάουερ (Annegret Kramp-Karrenbauer). Θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ (Bruno Le Maire). Οι συναντήσεις γίνονται στον απόηχο των διπλωματικών πρωτοβουλιών της Ελλάδος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της Τουρκίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.