- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο μυαλό μου έχει στοιχειώσει μια φωτογραφία. Αυτή που έβαλαν πρωτοσέλιδο την επόμενη μέρα «Τα Νέα». Μια γυναίκα πεσμένη στο μπαλκόνι. Ένα σώμα μαυρισμένο και δυο ροζ γόβες. Προς τα μέσα το κεφάλι, προς το δρόμο οι γόβες, η μία στο κενό. Οπισθοχωρούσε κοιτώντας τους καπνούς να ανεβαίνουν. Όρθια μια τραυματιοφορέας με μάσκα και γάντια προσπαθεί να μην καταρρεύσει και ακουμπάει το χέρι της στα κάγκελα. Ο ιατροδικαστής μού είπε ότι την έγκυο τη βρήκε στο δώμα. Η αιθάλη όμως έπνιξε πρώτα την οροφή. Τον άντρα τον βρήκε στις σκάλες. Κατέβαινε. Μάλλον προσπαθούσε να επιστρέψει στο ισόγειο για να βγει από τα σπασμένα τζάμια. Από την πυροσβεστική μού είπαν ότι το όχημα ήταν όντως στα 200 μέτρα. Στους Αγίου Θεοδώρους, στην πίσω γωνία της Κλαυθμώνος. Τηλεφώνησε αμέσως ένας διαδηλωτής. Πρώτοι έφτασαν τρεις άντρες πεζοί. Το όχημα μπλοκαρίστηκε στη γωνία της Σταδίου με την Κλαυθμώνος. Άλλοι διαδηλωτές προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο και άλλοι πετούσαν πέτρες. Τους αντιμετώπιζαν σαν ΜΑΤατζήδες. Οι πυροσβέστες ούρλιαζαν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Ένας με μια ντουντούκα διαψεύδει ότι υπάρχουν νεκροί. «Το διαδίδουν οι δημοσιογράφοι». «Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι - αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» εναλλάξ.
Τελικά ο Δήμος Αθηναίων θα βάλει μια πλακέτα στη Σταδίου, με τα ονόματα των τριών νεκρών. Συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις, διαφώνησαν όμως στις λεπτομέρειες. Το μέγεθος; Το κείμενο; Το χρώμα; Ο καλλιτέχνης; Θα το ξανασυζητήσουν προσεχώς.
Υ.Γ. Το ξέρω, είναι πολύ προσωπικό, αλλά και τόσα χρόνια που γράφαμε τα θεωρητικά τι καταφέραμε;
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ µεταµορφώνει εικόνες της επικαιρότητας σε έργα τέχνης
p.koulouras@gmail.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό του ρόλο - Μιλά για μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση επιμένει σε στοχευμένα μέτρα αντί για μείωση του ΦΠΑ, σοβαρότητα και σεμνότητα για Κοβέσι
Ποια χώρα θα την ξεπεράσει
«Η λήθη να μη μετατρέπεται σε αιτία αναθεωρητισμού, βίας και μισαλλοδοξίας»
«Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας»
Από το 1963 έως το 2026- Κάθε επίσκεψη προέδρου στην Αθήνα αποτυπώνει μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.