- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Απελευθερώνονται χιλιάδες επενδυτικά σχέδια
Υπεγράφησαν υπουργικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων
Υπεγράφησαν υπουργικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου από ορκωτούς ελεγκτές.
Υπεγράφησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, η Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α), για τον καθορισμό του Διεθνούς Ελεγκτικού Προτύπου βάσει του οποίου θα διενεργούνται οι έλεγχοι για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου από ορκωτούς ελεγκτές - λογιστές ή ελεγκτικές εταιρείες.
Οι συγκεκριμένες Υπουργικές Αποφάσεις εκδίδονται σε εφαρμογή του Επενδυτικού Νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα» (Ν. 4635/2019) και έχουν πεδίο εφαρμογής όλα τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί σε όλα τα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, ενώ αναλογικά εφαρμόζονται και στα επενδυτικά σχέδια των Νόμων 3908/2011, 3299/2004 και 2601/1998.
Αναλυτικότερα, στις Υπουργικές Αποφάσεις προβλέπεται ότι οι ορκωτοί ελεγκτές - λογιστές ή οι ελεγκτικές εταιρείες θα συντάσσουν και θα υποβάλλουν την «έκθεση διασφάλισης» σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Αναθέσεων Διασφάλισης 3000, το οποίο απαιτεί αυστηρές διαδικασίες για τον έλεγχο και την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων.
Επιπρόσθετα, θεσπίζεται αυστηρό πλαίσιο ελέγχου υπό την εποπτεία τόσο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσο και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).
Σε δήλωσή του με αφορμή την υπογραφή της ΥΑ και της ΚΥΑ, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε: «Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τομές που κάναμε έως σήμερα με μεγάλο αποτύπωμα στην ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με τη νέα αυτή διαδικασία, από τη μία, απελευθερώνονται χιλιάδες επενδυτικά σχέδια που ήταν εγκλωβισμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, και από την άλλη, τα νέα επενδυτικά σχέδια θα υλοποιούνται πλέον με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«H Eurostat αποκαθήλωσε το κυβερνητικό αφήγημα»
Η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αυτόνομη πορεία για τη νίκη στις εκλογές
Πότε και ποιοι συνταξιούχοι πάνε πρώτοι ταμείο
Τι αναφέρει στην κυριακάτικη ανάρτησή του
Αναλυτικά όλες οι πληρωμές
«Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε δυσανάλογα μεγάλο βάρος για τη διάσωση της χώρας»
Ποιες μετοχές δοκιμάζονται περισσότερο
Η συγκινητική αποχαιρετιστήρια στιγμή στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στον Νότιο Τομέα της Αθήνας
Τι δείχνει για το Νοσοκομείο Νίκαιας
Η απάντηση στη Μαρία Καρυστιανού
Πώς υπολογίζεται και ποιοι άνεργοι το παίρνουν
"Το μεγάλο μας ΟΧΙ στη ΝΔ, είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ, στις μεγάλες αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη ο τόπος" τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων
Η καταληκτική ημερομηνία που πρέπει να μπει
«Η νίκη στις εκλογές θα έρθει με Σύστημα, Οργάνωση και Ενότητα» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Σε ποια πλατφόρμα κάνω την αίτηση
"Το κράτος δικαίου είναι έννοια ασύμβατη με τις επιλογές αυτής της κυβέρνησης", σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
"Να ξανασυναντηθούμε με όσους απομακρύνθηκαν τα προηγούμενα χρόνια"
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.