- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στ. Πέτσας: Το σχέδιο-απάντηση της Ελλάδας στις τουρκικές προκλήσεις
Πώς σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
«Θέλουμε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή "ομπρέλα" έναντι στην τουρκική προκλητικότητα» ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
«Υπάρχει ένα πλαίσιο επαφών του πρωθυπουργού και της ελληνικής διπλωματίας με άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, ώστε να απομονωθεί διπλωματικά η Τουρκία απέναντι στις παράνομες, κατά το Διεθνές Δίκαιο, ενέργειές της -με αποκορύφωμα την άκυρη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις και στο τι περιμένει η Ελλάδα από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως τόνισε, στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου ικανοποιούνται τρία ζητήματα που έχει θέσει η κυβέρνηση για τις προκλήσεις της Άγκυρας: α) Η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας, β) η ρητή αναφορά ότι δεν παράγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα αυτή η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης και γ) η διατύπωση της ανεπιφύλακτης στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα και την Κύπρο.
«Αυτά τα τρία πράγματα δίνουν την πολιτική “ομπρέλα”, ώστε όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της ΕΕ αλλά και οι υπουργοί να μπορέσουν να εξειδικεύσουν ένα πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα ακόμα και με κυρώσεις, εάν χρειαστεί» εξήγησε ο κ. Πέτσας.
Στόχος να καταδικάσουν την Άγκυρα οι ηγέτες της Ευρώπης
Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει μια ευρύτερη ευρωπαϊκή «ομπρέλα» στήριξης της χώρας μας, εντείνοντας τις προσπάθειες ώστε οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταδικάσουν τις τουρκικές προκλήσεις.
«Η Ελλάδα θα έχει δίπλα της όλους τους συμμάχους της, αν χρειαστεί, και ελπίζουμε να μη χρειαστεί» απάντησε σε ερώτηση που του έγινε για το αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μείνει μόνη σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.