Γεωργιάδης: Η οικονομία ανακάμπτει μετά από μία 10ετή κρίση
«Τρέχουμε με ανάπτυξη περίπου 2,3%, σε ετήσια βάση»
«Η οικονομία μας ξεκινά να ανακάμπτει έπειτα από μία μεγάλη δεκαετή κρίση», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της Ελλάδας, ειδικά για τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας είναι εξαιρετικός. Τρέχουμε με περίπου 2,3%, σε ετήσια βάση, το οποίο είναι πολύ καλό για την ευρωζώνη. Και η οικονομία μας πραγματικά ξεκινά να ανακάμπτει έπειτα από μία μεγάλη δεκαετή κρίση».
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο ανώτατων στελεχών της εταιρείας TUV NORD στην Αθήνα όπου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Χθες, πρόσθεσε, μία άλλη μεγάλη εταιρεία, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναζήτησε κεφάλαια 600 εκατομμυρίων ευρώ από την αγορά και της προσφέρθηκαν τα διπλάσια, 1,2 δις ευρώ, με ένα λογικό επιτόκιο. Αυτό είναι μία ακόμα επιτυχία μετά τον όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος άντλησε 500 εκατ. ευρώ πριν δύο εβδομάδες, ενώ το ομόλογο του ΟΤΕ, της Deutsche Telekom δηλαδή, εξασφάλισε επιτόκιο κάτω του 1%, το οποίο είναι φανταστικό».
Παράλληλα, κατέληξε, «το ελληνικό 10ετές ομόλογο είναι στο 1,5%, κάτι το οποίο είναι θαύμα και κανείς πριν από ένα χρόνο δεν θα το πίστευε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.