- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Μαδρίτη ο Μητσοτάκης και στο ντέρμπι Ατλέτικο με Μπαρτσελόνα
Μαζί με τον Ισπανό ομόλογό του πριν από την ομιλία στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή
Στη Μαδρίτη από απόψε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
Για τη Μαδρίτη αναχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα μετάσχει και θα απευθύνει ομιλία στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Λονδίνο όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Μαδρίτη έχει ως εξής:
Σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός, ύστερα από πρόσκληση του Ισπανού ομολόγου του Πέδρο Σάντσεθ, θα παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα.
Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 10.00 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα μετάσχει στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
Στις 11.30 ώρα Ελλάδας θα παραστεί στην επίσημη τελετή έναρξης της Διάσκεψης. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσει τις εργασίες και θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Εθνικά σχέδια για την επίτευξη φιλόδοξων στόχων το 2020» στο πεδίο της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.
Σε συνέχεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (τον Σεπτέμβριο), ο πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί ιδιαίτερα στα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα, όπως η απολιγνιτοποίηση ως το 2028 και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την UNESCO, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά ενόψει και της συνάντησης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πρόκειται να συγκαλέσει η χώρα μας το 2020.
Στις 15.30 ώρα Ελλάδας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.
Στις 19.30 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Στόχος να ξεπεράσουμε παθογένειες του παρελθόντος», τόνισε ο πρωθυπουργός
Eπτά χώρες έχουν πιο ακριβό μέσο καλάθι από την Ελλάδα - Tα ποσοστά
Τι κερδίζουν οι οφειλέτες σε δόσεις και αποπληρωμή
Θα προωθηθεί στη Βουλή για τελική απόφαση
Ποιος φταίει που η στέγη ακριβαίνει; Τι δείχνει η έρευνα του ΚΕΦΙΜ
«Yπέρ» και για τα τρία αιτήματα, τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Λασκαρίδη
«Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου»
Τι είπε για Σαμαρά και εκλογές
«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Όλα είναι νόμιμα», φέρεται να δήλωσε ο πρώην Επίτροπος
Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας για την κλιματική αλλαγή
Δριμεία επίθεση από το ΠΑΣΟΚ
Στόχος η τελική συμφωνία εντός 60 ημερών
Δρομολογούνται βελτιώσεις και νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Πότε μια μεταφορά χρημάτων θεωρείται δωρεά και φορολογείται
Τα κριτήρια και οι «κόφτες»
Την επιθυμία του να είναι επιμελής «στις απαιτήσεις του νησιού και των κατοίκων», εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Σινάνης.
Πώς διαμορφώνεται η τιμή ανά κιλό
Οι τιμές είναι εκεί που είναι γιατί είμαστε πρόθυμοι να αγοράσουμε σε αυτές τις τιμές
Στο Growthfund Investor Summit 2026 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.