Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας για πορεία Πολυτεχνείου: Δεν είναι μαραθώνιος για να τερματίσεις

«Η παρουσία μου είχε έναν ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-polytexneio1
Ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία του Πολυτεχνείου © INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Η πορεία δεν είναι σαν τον μαραθώνιο, ούτε είναι αγώνας δρόμου για να τερματίσεις» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την πορεία του Πολυτεχνείου.

«Η σπουδή της κυβέρνησης να αλλάξει τους Ποινικούς Κώδικες ήταν για τις μολότοφ;», σχολίασε εν είδει ερώτησης ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Δελτίο Ειδήσεων του Open και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, για να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «τους αλλάζουν για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου που έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων». «Η πραγματική πρόθεση δεν ήταν οι μολότοφ, αλλά οι εγκληματίες που δεν πετάνε μολότοφ, οι ‘μπαχαλάκηδες' που φορούν γραβάτες και κοστούμια», πρόσθεσε.

Επικοινωνιακού χαρακτήρα οι έφοδοι της αστυνομίας στα Εξάρχεια δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης και έκανε λόγο για πολιτική κερδοσκοπία από την κυβέρνηση στα Εξάρχεια.

«Με ξάφνιασε η ενόχληση μεγάλου μέρους των ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών μου αντιπάλων για την παρουσία μου στην πορεία του Πολυτεχνείου. Κυρίως τους ενόχλησε ότι ενώ είχε διαμορφωθεί ένα κλίμα για άλλη μια φορά όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο το είχαν οξύνει συνειδητά κατά την απόψή μου, η ίδια κυβέρνηση να γίνει μία αντιπαράθεση με τους γνωστούς -αγνώστους με τις καταστροφές και τις μολότοφ, δεν είχαμε αυτό, είχαμε μια μαζική, ειρηνική μεγάλη διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμμετοχή του στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπήρχε κάποιος λόγος για τον οποίο δεν ολοκλήρωσε την πορεία με προορισμό την αμερικανική πρεσβεία, τόνισε ότι «η πορεία δεν είναι σαν τον μαραθώνιο, ούτε είναι αγώνας δρόμου για να τερματίσεις». «Η παρουσία μου είχε έναν ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, άρα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν κάθισα μέχρι το τέλος, ή αν κάθισα μία ώρα και έφυγα».

Τόνισε ότι «η μεγάλη συμμετοχή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι έχουν προκληθεί τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου και ιδίως της νεολαίας». Πρόσθεσε πως «υπεύθυνη αυτής της μαζικής συμμετοχής είναι η ίδια η κυβέρνηση με τις επεμβάσεις στην ΑΣΟΕΕ, στους χώρους διασκέδασης, στους κινηματογράφους». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «βιώνουμε περίοδο όπου το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα όπως το προσφυγικό και θέλει να θρέψει ένα κοινό, του οποίου τα αυτιά είχε χαϊδέψει προεκλογικά, με ένα ακραίο δόγμα ‘τάξης και ασφάλειας'».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ