- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Θεοδωρικάκος: Μετακίνηση δημόσιων υπαλλήλων στην αυτοδιοίκηση
Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το πρώτο εξάμηνο του 2020
Δημόσιοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, αναφέρει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Μετακίνηση υπαλλήλων από τη δημόσια διοίκηση προς την αυτοδιοίκηση, θα επιφέρει το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης μεταξύ τους και έναντι του κράτους, που θα προβλέπεται με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το πρώτο εξάμηνο του 2020, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.
Όπως εξηγεί, οι αρμοδιότητες που σήμερα σε μεγάλο βαθμό βρίσκονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του κρατικού μηχανισμού θα μεταβιβαστούν, και τα πρόσωπα που εργάζονται στον κρατικό τομέα θα μετακινηθούν στις περιφέρειες και στους δήμους, στο πλαίσιο και στα όρια που επιτρέπει το Σύνταγμα.
«Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή με την οποία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ευελπιστεί να καταγραφεί στην ιστορία ως εκείνη που έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στην αυτοδιοίκηση γιατί πρόθεσή μας είναι να μεταβιβάσουμε στις Περιφέρειες και τους Δήμους ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αρμοδιοτήτων που σήμερα βρίσκεται σε κρατικές δομές», τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, δηλώνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να εξασφαλιστούν έκτακτα κονδύλια ως αντισταθμιστικά οφέλη για έργα και παρεμβάσεις στους δήμους που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.
«Η λογική μας», τονίζει ο υπουργός, «είναι η συνεργασία με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, με τα πολιτικά στελέχη κάθε τοπικής κοινωνίας, ο διάλογος και η κοινή βούληση να συνδράμουμε με θετικό και δημιουργικό τρόπο για την επίλυση κάθε προβλήματος που μπορεί να προκύπτει από τις μετακινήσεις των προσφύγων και μεταναστών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.