- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νέα επιχείρηση σε τράπεζες από μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Επανήλθαν και σήμερα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε κεντρικά γραφεία των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, για ελέγχους, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν αφορούν συνέχεια των χθεσινών ελέγχων, που είχε ως αντικείμενο τις χρεώσεις και προμήθειες σε σειρά συναλλαγών και υπηρεσιών από πλευράς τραπεζών.
Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη περίπου 100 «Ράμπο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν από τους υπαλλήλους όχι απλώς να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους, αλλά και να μην αγγίξουν απολύτως τίποτε, αφήνοντας πίσω τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Οι ελεγκτές ζήτησαν και πήραν έγγραφα -με τις τράπεζες να ανταποκρίνονται άμεσα-, ενώ αντέγραψαν σκληρούς δίσκους. Έρευνα πραγματοποιήθηκε ακόμη και σε προσωπικά αντικείμενα στελεχών, όπως τσάντες και χαρτοφύλακες.
Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού τις τράπεζες αφορά στο ζήτημα των χρεώσεων και προκειμένου να διακριβωθεί εάν υπήρξαν εναρμονισμένες πρακτικές ή όχι.
Πρόσφατα οι τράπεζες ανακοίνωσαν πάγωμα ορισμένων από τις χρεώσεις που είχαν ανακοινώσει, με τις βασικότερες να σχετίζονται με συναλλαγές από ΑΤΜ, μετά και από ευρεία συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί για το ζήτημα αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον ΣΚΑΪ 100.3 και τον δημοσιογράφο 'Αρη Πορτοσάλτε, αναφερόμενος στο ζήτημα είπε ότι «το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο, που αποφασίστηκε από την ανεξάρτητη, βάσει του Συντάγματος, Επιτροπή Ανταγωνισμού».
«Συνεπώς, δεν πρόκειται για πολιτική εμπλοκή αλλά για θεσμική λειτουργία του κράτους, όπως άλλωστε έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και σε άλλους κλάδους, για παράδειγμα το 2012 στους κατασκευαστές. Ενδεχομένως, κάποιους να ξενίζει και σε κάποιους άλλους να αρέσει. Εφ' όσον το κοινό αίσθημα, όπως εκφράζεται και από τις καταγγελίες πολιτών στο Υπουργείο Ανάπτυξης, τα μέσα ενημέρωσης και προφανώς και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι ότι υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εντέλλεται από το Σύνταγμα να το διερευνήσει. 'Αρα, εφ' όσον η έρευνα έγινε στα πλαίσια του Νόμου, καλώς η Επιτροπή έκανε την δουλειά της. Δεν είναι δουλειά του υπουργού να κρίνει αν, πότε και πού θα κάνουν έφοδο», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.