- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Για «νέα σελίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις» κάνουν λόγο πηγές του ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση Δένδια - Λαβρόφ.
Εξαιρετικό χαρακτηρίζουν το κλίμα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών και σημειώνουν πως υπήρχε κοινή βούληση για αναθέρμανση των διμερών σχέσεων, κάνοντας λόγο για «νέα σελίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις».
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, έγινε μακρά και εις βάθος συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι, όπως επισημαίνουν, ότι η διάρκεια των συνομιλιών έφτασε το διπλάσιο του προγραμματισμένου χρόνου, δηλαδή κατά μιάμιση ώρα περισσότερο.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Μόσχα, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε κοινή βούληση για αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων, επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι ενδεικτική είναι η εγκάρδια πρόσκληση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να παραστεί στις εκδηλώσεις στη Ρωσία, στις 9 Μαΐου του 2020, για τα 75 χρόνια από τη λήξη Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Την πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου στον κ. Μητσοτάκη «μετέφερε» ο Σεργκέι Λαβρόφ μέσω του Νίκου Δένδια.
Επίσης, από ελληνικής πλευράς επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα θεωρεί τη Ρωσία αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας και ότι η χώρα μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον διάλογο ΕΕ-Ρωσία.
Ακόμα, σημειώνεται πως ειδική και εκτεταμένη αναφορά έγινε και στο Κυπριακό και στην ανάγκη επίλυσής του, ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησαν οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και το σκέλος της οικονομικής διπλωματίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.