- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διάβασε τη φωτογραφία
Σύμφωνα με το τότε Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως: «Ο αιτών άσυλο έχει πρόσβαση σε δημόσια ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, και μπορεί να εργάζεται νόμιμα.
Σύμφωνα με το τότε Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως: «Ο αιτών άσυλο έχει πρόσβαση σε δημόσια ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, και μπορεί να εργάζεται νόμιμα. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να πάνε σε σχολείο και ο ίδιος να παρακολουθήσει δωρεάν μαθήματα γλώσσας και εκπαίδευσης».
Για τα τέσσερα αδέλφια από τη Σομαλία, ηλικίας από ενός έως και επτά χρόνων, αυτή είναι μια πληροφορία που ελάχιστα γνωρίζουν και ακόμα λιγότερο τους ενδιαφέρει. Ήρθαν από τη Σομαλία πριν έξι μήνες με τη μητέρα τους, διαμέσου Έβρου. Αιτήθηκαν άσυλο και έλαβαν την κάρτα του αιτούντα. Εδώ και μήνες διαμένουν, σε πλήρη ένδεια, στο γεμάτο κατσαρίδες μικροσκοπικό διαμέρισμα και η μόνη συνδιαλλαγή που έχουν με την πολιτεία είναι όταν καλούνται να πληρώσουν το ενοίκιο, το ηλεκτρικό και το νερό από τα μηδενικά έσοδά τους.
Κατά τα άλλα το ελληνικό κράτος φαίνεται να επιδιώκει να αγνοήσει την ύπαρξή τους. Όσο για το δήμαρχο Αθηνών, μοιάζει να είναι απολύτως πεπεισμένος πως το δρομάκι αυτό στην περιοχή της Ομόνοιας που βρίσκεται το διαμέρισμά τους δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου.
Τα τέσσερα αυτά παιδιά, όπως και πολλά άλλα, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κραδαίνουν τις κάρτες αιτήσεως πολιτικού ασύλου και να αναμένουν. Τι; Ίσως τον Χρήστο Θηβαίο… τα πόστερ του οποίου δεσπόζουν στο δωμάτιο – ίσως για να καλύψουν τους τοίχους από την υγρασία, ίσως για να έχουν κάποιον για να ελπίζουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Καθορίστηκε η τελική ημερομηνία για τις συμβάσεις - Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος
630 διαθέσιμα γεύματα ημερησίως στις οκτώ δημοτικές σχολικές μονάδες του νησιού
Η ανάρτηση στα social media και το «ευχαριστώ» στους γιατρούς του ΕΣΥ
Στο βιβλίο προσπάθησα να καταγράψω με εντιμότητα τη διεθνή πρακτική για να καταλάβουμε εάν είμαστε εγκλωβισμένοι στις υπερβολές και στα «δίκαιά» μας ή στον «ρεαλισμό» μας
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή την καθυστέρηση στην προστασία των καταναλωτών
Με αφορμή την αρχειοθέτηση από τον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των υποκλοπών
Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Βάρρας
Πού γίνεται η αίτηση, τι να προσέξετε
Ολοκληρώθηκε η αντιστοίχιση για 1,9 εκατ. επιχειρήσεις, ψηφιακή βεβαίωση και νέοι ΚΑΔ
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μειώσει το κόστος ενέργειάς του», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Πώς θα πάρεις έως 300 ευρώ με λίγα βήματα
«Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση» σημείωσε η πρώην υπουργός
«Τέλος στα ψιλά γράμματα και τις αυθαίρετες πρακτικές», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης στην πράσινη μετάβαση
Η αντίδραση Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.