- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Βουλή: Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για δηλώσεις Πέτσα
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθεσε δύο απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματαστα πρακτικά
Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στη συζήτηση για το νομοσχέδιο παροχής ασύλου για δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα.
Κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ξέσπασε στη Βουλή και τη συζήτηση για το άσυλο.
«Καταθέστε (στα πρακτικά) τις δηλώσεις Πέτσα! Καταθέστε τώρα! Περιμένω! Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πάλι ψέματα λέτε! Γιατί δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας! Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα! Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης κ. Τσίπρα!», απάντησε στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός με αφορμή την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει «περισσότερες περιπολίες σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα».
Συμπλήρωσε πως «το λιμενικό θα σώζει κάθε άνθρωπο στη θάλασσα όχι γιατί επιβάλλεται αλλά επειδή είναι ηθική υποχρέωση...αν υπήρχε σοβαρό σύστημα επιτήρησης θαλασσίων συνόρων το ατύχημα με τη βάρκα θα είχε αποφευχθεί».
Κατέληξε λέγοντας «θα σας συμβούλευα να μην επικαλείστε πόσο καλά τα κάνατε όλα γιατί προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία στη ΝΔ επειδή έρχεται σε σύγκρουση με πραγματικότητα. Εκτός αν πάσχετε από μετεκλογικό στρες».
Απαντώντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως εντός ολίγων ωρών θα καταθέσει απομαγνητοφωνημένες τις δηλώσεις του κ. Πέτσα και τότε ο πρωθυπουργός ή θα πρέπει να ανακαλέσει τα περί fake news και ψεμάτων ή να απομακρύνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής δύο απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Και τα δύο αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.
Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το πρώτο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Πέτσα, προκύπτει σαφέστατος συμψηφισμός του προσφυγικού ζητήματος με τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το δεύτερο απόσπασμα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αφορά τη συσχέτιση της αύξησης των περιπολιών στο Αιγαίο με αύξηση των πιθανοτήτων τραγικών περιστατικών όπως αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Κω.
Πέτσας: Διαστρέβλωση των δηλώσεων μου και άλμα λογικής από τον κ. Τσίπρα
Από την πλευρά του ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων του και άλμα λογικής από τον κ. Τσίπρα σχετικά με τις περιπολίες του λιμενικού και συμβάντα με τους μετανάστες. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του για να τεκμηριώσει συμψηφισμούς με την Τουρκία στα εθνικά θέματα και μείωση των ροών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.