Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης: «Σκουπίδια» όσα λένε οι Τούρκοι για τους μετανάστες

Έκκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει δηλώσεις με τη ρητορική της Άγκυρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / © INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Σκουπίδια» χαρακτήρισε τις τουρκικές καταγγελίες περί βίαιης συμπεριφοράς των ελληνικών αρχών σε πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Σκουπίδια» χαρακτήρισε τις τουρκικές καταγγελίες περί βίαιης συμπεριφοράς των ελληνικών αρχών σε πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παράλληλα, ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να αποφεύγει, κάνοντας δηλώσεις και ερωτήσεις, τη ρητορική των Τούρκων.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής που εξετάζει το νομοσχέδιο για το άσυλο ο υπουργός χαρακτήρισε «σκουπίδια» όσα λένε οι Τούρκοι, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες της γείτονος χώρας για βασανισμός προσφύγων και μεταναστών.

«Τι κάνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας; Κλιμακώνει την ένταση επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι οι ελληνικές αρχές απωθούν μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο και κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να το αποδεχθεί. Μετά ισχυρίστηκαν ότι έχουν έγγραφα και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές βασανίζουν τους μετανάστες. Το ίδιο κείμενο αναφέρεται και στο 2018 και στο 2019. Αυτά που λένε οι Τούρκοι εγώ τα θεωρώ σκουπίδια και εσείς κάνετε γι αυτά δηλώσεις».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι οι τουρκικές καταγγελίες δεν αφορούν μόνο το τελευταίο τρίμηνο αλλά και την περίοδο που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Τι κάνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας; Κλιμακώνει την ένταση επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι οι ελληνικές αρχές απωθούν μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο και κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να το αποδεχθεί. Μετά ισχυρίστηκαν ότι έχουν έγγραφα και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές βασανίζουν τους μετανάστες. Το ίδιο κείμενο αναφέρεται και στο 2018 και στο 2019. Εσείς τα λέτε αυτά. Εγώ δεν θα δεχόμουν να πω τέτοια πράγματα αλλά θα υπερασπιζόμουν την ελληνική μεταναστευτική πολιτική. Δεν θα άφηνα υπόνοιες ότι σήμερα στο Αιγαίο, σε αντίθεση με ότι γινόταν, γίνονται ενέργειες που προσβάλλουν τα ανθρώπινα ιδεώδη. Ντροπή. Εμείς είμαστε το υπόδειγμα στην Ευρώπη και στην υποδοχή και στην φιλοξενία των μεταναστών», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ