- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένταση στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis
Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ ζητούν εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου
Με φωνές και ένταση ξεκίνησε η πρώτη μέρα των ουσιαστικών εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.
Με φωνές και ένταση ξεκίνησε η πρώτη μέρα των ουσιαστικών εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν για το αν θα κληθούν ως μάρτυρες στην επιτροπή οι πρώην υπουργοί κ.κ. Δημήτρης Τζάνακόπουλος και Παύλος Πολάκης. Σε περίπτωση που οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι μέλη της επιτροπής, κληθούν ως μάρτυρες αυτομάτως εξαιρούνται από την επιτροπή.
Πρώτος το θέμα στην συνεδρίαση έθεσε ο Θανάσης Πλεύρης που αναφέρθηκε στα δικονομικά προβλήματα που προκαλεί η μετατροπή των δυο βουλευτών σε μάρτυρες.
Τους κ.κ. Τζανακοπουλο και Πολάκη έχει ζητήσει ως μάρτυρες και το ΚΙΝΑΛ από χθες και σήμερα θέμα εξαίρεσης τους έθεσε και το Κίνημα Αλλαγής για του κ. Κεγκέρογλου. Η Νέα Δημοκρατία πήρε την τελική της απόφαση σε σημερινή σύσκεψη που έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της επιτροπής.
Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα λέγοντας ότι αρνούνται την εξαίρεση και προτείνουν να εξαιρεθούν μόνο τις μέρες που είναι να καταθέσουν και όλο το επόμενο διάστημα να συμμετέχουν κανονικά. Ο κ. Τζανακοπουλος κατηγόρησε τον κ. Κεγκέρογλου ότι με τη στάση του διευκολύνει τη Νέα Δημοκρατία στα σχέδια της.
Πολάκης: «Π@π@ριές» -Βουλευτές ΝΔ: «Ντροπή»
Έντονη ήταν η αντίδραση Πολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «π@π@ριές» προκαλώντας την οργή των βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι χαρακτήρισαν ντροπή τέτοιες εκφράσεις. Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι θέλουν να τους δείξουν ως ύποπτους και όχι ως μάρτυρες, ενώ ο Γ. Ραγκούσης χαρακτήρισε «πραξικόπημα» την πρόταση της ΝΔ να εξαιρεθούν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.