- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΠΟΕ: Πράσινο φως για δασμούς των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά προϊόντα
Ύψους έως 7,5 δισεκ. δολαρίων
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου δίνει επίσημα το «πράσινο φως» στις ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου επέτρεψε σήμερα επίσημα στις ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς σε εισαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων ύψους έως 7,5 δισεκ. δολαρίων ύστερα από την απόφαση της διαιτησίας του οργανισμού αναφορικά με τις επιδοτήσεις στην αεροπορική βιομηχανία Airbus.
Το αρμόδιο όργανο διακανονισμού διαφορών του ΠΟΕ, που αποτελείται από τους εκπροσώπους των 164 μελών του, έδωσε το «πράσινο φως» στην Ουάσινγκτον για αντίποινα σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών όπου κατασκευάζονται αεροσκάφη της Airbus, ήτοι της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.
Η κίνηση αυτή ήταν τυπική, καθώς η διαιτησία του ΠΟΕ έδωσε ήδη από τον περασμένο μήνα το δικαίωμα για αντίποινα σε ό,τι αφορά παράνομες επιδοτήσεις. Θα μπορούσε να αρνηθεί μόνο στην περίπτωση που όλα τα παρόντα μέλη του ΠΟΕ καταψήφιζαν τη σχετική πρόταση. Η συνεδρίαση κράτησε λιγότερο από 20 λεπτά.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντένις Σέα δήλωσε στη συνεδρίαση που έγινε στην Ουάσινγκτον ότι και πάλι προτιμά μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης. «Αλλά αυτό μπορεί μόνο να συμβεί εάν η ΕΕ τερματίσει πραγματικά τα οφέλη προς την Airbus από τις τρέχουσες επιδοτήσεις και διασφαλίσει ότι οι επιδοτήσεις στην Airbus δεν μπορούν να ανανεωθούν με άλλο όνομα ή με άλλο μηχανισμό», δήλωσε.
Η αντιπροσωπεία της ΕΕ δήλωσε στη συνεδρίαση ότι διατηρεί «σοβαρές ανησυχίες» πως τα αμερικανικά δασμολογικά μέτρα είναι κοντόφθαλμα.
Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι θα επιβάλουν δασμούς ύψους 10% στα αεροσκάφη της Airbus και δασμούς ύψους 25% σε μια σειρά από προϊόντα, όπως το γαλλικό κρασί, το σκοτσέζικο ουίσκι και τυριά από όλη την ΕΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.