- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μ. Γιαννάκου: Η Ευρώπη έχει συμφέροντα στην Τουρκία
Σχετικά με τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.
Η Μαριέττα Γιαννάκου σχετικά με την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να παρέμβει στρατιωτικά, να εμποδίσει την Τουρκία, μπορεί να επιβάλει κυρώσεις, αλλά και αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.
«Η Ευρώπη έχει συμφέροντα στην Τουρκία και όχι απλά συμφέροντα εμπορικού τύπου. Η Τουρκία είναι μέλος της Συμμαχίας, είναι στην περιοχή αυτήν -κατά κάποιον τρόπο- μία περιφερειακή δύναμη σημαντική και κανείς δεν θέλει -ούτε κι εμείς- η Τουρκία να υποστεί ζημίες τέτοιες που θα την εξαγριώσουν και θα την εξαχρειώσουν», ανέφερε η κ. Γιαννάκου.
Σχετικά με τον διακηρυγμένο από την Τουρκία στόχο της στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία να προστατεύσει την ασφάλεια των συνόρων της και παράλληλα να δημιουργήσει μία «ασφαλή ζώνη», όπου θα εγκατασταθούν 1-2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην τουρκική επικράτεια, η βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε: «Εκεί ακριβώς είναι οι δομές ενός οιονεί κουρδικού κράτους. Οι Κούρδοι της περιοχής αυτής έχουν καταφέρει εκεί που ήταν φυλές τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργήσουν δομές στην περιοχή, έπαιξαν ρόλο στη σύγκρουση στη Συρία με τις δυνάμεις του Άσαντ. Φαίνεται πως τους είχαν αφήσει κάποιες ελπίδες οι Αμερικανοί ότι θα είχαν τη δυνατότητα να έχουν αναγνωρισμένο ένα είδος κουρδικού κράτους και αυτήν τη στιγμή η Τουρκία, η οποία φοβάται φυσικά και ανησυχεί για θέματα ασφάλειας, μπαίνει στο έδαφος αυτό και πιστεύει ότι αν δημιουργήσει μία buffer zone εκεί θα μπορέσει να προστατεύσει τα σύνορά της και να εγκαταστήσει πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι θα δημιουργήσουν υποδομές. Ξεχνάει, όμως, η Τουρκία το Ισραήλ, πόσα χρόνια έχει που έφερε εποίκους στη Λωρίδα της Γάζας και ακόμη δεν έχει ησυχάσει η κατάσταση».
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις των εξελίξεων στον όγκο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα η κ. Γιαννάκου σημείωσε: «Όσο μπορούμε θα πρέπει να δημιουργήσουμε αποτροπή, για να μην έρχονται τα κύματα αυτά, αλλά δεν είναι εύκολο, διότι όλη αυτή η ιστορία, για παράδειγμα για τους διακινητές, είναι μία υπόθεση πολύ πιο εύκολη από τη διακίνηση ναρκωτικών ή όπλων, με πολύ χαμηλότερο ρίσκο, γιατί η τιμωρία των ατόμων αυτών αν και όταν συλλαμβάνονται δεν είναι τίποτε ιδιαίτερο και τα κέρδη είναι πάρα πολύ μεγάλα».
Ερωτηθείσα, εξάλλου, για την προοπτική η κυβερνητική πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων πολιτών κατοίκων εξωτερικού να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή, η κ. Γιαννάκου απάντησε: «Όλοι θέλουν να υπάρχουν διάφορες κατηγορίες αποδήμων. Η κυβέρνηση μιλάει γι' αυτούς που είναι μέσα στους εκλογικούς καταλόγους. Δηλαδή, πρέπει κανείς να πάρει το αεροπλάνο, να έλθει στην Αθήνα, να ψηφίσει ή να πάει στην επαρχία και να έχει ένα τεράστιο κόστος; [...] Δεν είναι δα τόσο μεγάλο πρόβλημα για να οργανωθεί ένα σύστημα, το οποίο θα είναι σεβαστό από όλους. Θα δείξει και το ενδιαφέρον μας για τους ανθρώπους αυτούς. Ιδιαίτερα και γι' αυτούς που έφυγαν τα τελευταία χρόνια, ωθούμενοι από την οικονομική κρίση».
Τέλος, σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, επισήμανε: «Θα υπάρξει ελάφρυνση για να δοθεί ευκαιρία και σε Έλληνες μικρομεσαίους να επενδύσουν, να αισθανθούν ότι υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα. Ρωτώντας ανθρώπους για το πώς αντιμετωπίζουν την αλλαγή -και την κυβερνητική αλλαγή- όλοι λένε ότι έχει αλλάξει το κλίμα και μεγάλο μέρος της υπόθεσης για την ανάπτυξη είναι η ψυχολογία, επομένως σε αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ το φορολογικό και αυτά που έχει υποσχεθεί η ΝΔ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραμένει στα 2 χρόνια η παράταση της θητείας των τριών Ελλήνων ευρωεισαγγελέων
Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Και μόνο η χρήση της λέξης «υπερπλούτος» θα έπρεπε να αρκεί για να καταλάβουμε ότι ούτε ο Τζοκόντος έχει αλλάξει αλλά ούτε και αυτοί που τον περιτριγυρίζουν
Τι απάντησε για το «ένταλμα σύλληψης»
Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει ταυτότητα μέχρι τις 3 Αυγούστου
«Οι βασικές οδικές αρτηρίες δεν πρέπει να κλείνουν σε εργάσιμες ημέρες και ώρες»
«Ξέρετε πόσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ΠΑΣΟΚ έχουν έρθει στο κόμμα μας και τις οργανώσεις του;»
Πόσο μειώνονται οι δόσεις
Τι ισχύει με τα ποσά που θα μπουν στα ΑΤΜ
«Δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστική συζήτηση για κανένα οργανωτικό , θεσμικό, πολιτικό ή άλλο θέμα» - Η ανάρτηση στα social media
Τι ώρα αρχίζουν να εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Το ένταλμα σύλληψής μου είναι άκυρο» τόνισε
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Από τη δημοσιονομική εξυγίανση στις παραγωγικές επενδύσεις, τις νέες τεχνολογίες και την πραγματική ευρωπαϊκή σύγκλιση
Σε τι στάδιο βρίσκονται ο «Νέαρχος», ο «Φορμίων» και ο «Θεμιστοκλής»
Σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από την απώλεια του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Tα εγκαίνια της μονάδας προγραμματίζονται για τις αρχές του 2027
Η επεξεργασία των αιτήσεων διενεργείται αυτοματοποιημένα
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης
Πώς αλλάζει την καθημερινότητά μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.