Πολιτικη & Οικονομια

Το «Νέο Κόμμα» λέει «αρκετά πια» με τη μιζέρια

«Η καλύτερη Ελλάδα υπάρχει και έδινε εδώ και χρόνια άνισο αγώνα με τη διαφθορά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
58624-117044.jpg

Παρουσιάστηκε η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος που ονομάζεται «Νέο Κόμμα» το απόγευμα της Τετάρτης. Το νέο κόμμα θέτει ως βασική του προτεραιότητα να πάψει το πολιτικό κατεστημένο να καθορίζει τις τύχες της χώρας. «Δεν ζητάμε κάτι που δεν υπάρχει. Ξέρουμε ότι η καλύτερη Ελλάδα υπάρχει παντού, σε γραφεία, εργοστάσια, χωράφια, ξενοδοχεία, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αμφιθέατρα, καράβια, δρόμους, λιμάνια και οπουδήποτε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό οι έλληνες μοχθούν και δημιουργούν με τιμιότητα, ευθύτητα και αλληλεγγύη. Η καλύτερη Ελλάδα έδινε εδώ και χρόνια άνισο αγώνα με τη διαφθορά, την ευνοιοκρατία και ένα ολιγαρχικό πελατειακό σύστημα. Η μάχη αυτή χάθηκε. Η χώρα χρεοκόπησε. Σήμερα, παρά τις σημαντικές βελτιώσεις στα δημόσια οικονομικά που πετύχαμε με τεράστιες θυσίες, η χώρα δεν προχωρά σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Οι ολιγαρχικές δομές παραμένουν σχεδόν άθικτες. Εμείς λέμε, αρκετά! Ήρθε η ώρα μια καλύτερη Ελλάδα να βγει μπροστά. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε μια χώρα της απομόνωσης, της χρεοκοπίας και του λαϊκισμού. Ξέρουμε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ξεπέρασαν τις ολιγαρχικές δομές τους με συνειδητή προσπάθεια και θάρρος για αναμέτρηση με το παλιό.

Προσκαλούμε όλους όσους θέλουν να απαλλαγούν από το πελατειακό κράτος, όλους όσους θέλουν να κτίσουν μια κοινωνία αξιοπρέπειας, ισότητας και αλληλεγγύης να το δείξουν με τις πράξεις τους. Η χώρα θέλει να αλλάξει και ήδη αλλάζει. Καιρός είναι να αλλάξει και το πολιτικό της σύστημα και από εμπόδιο να γίνει αρωγός της αλλαγής», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη της ιδρυτικής ομάδας ανέπτυξαν το πρώτο πλαίσιο των προτάσεών τους, οι οποίες είναι οι εξής: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για Παιδιά, δημόσια Χρηματοδότηση της Υγείας, εθνικό Πρόγραμμα Τεχνικής Κατάρτισης, περιφερειακά Πρότυπα Σχολεία, διεθνής Διαγωνισμός για τις Ραδιοτηλεοπτικές Συχνότητες και επιτελική Δημόσια Διοίκηση.

Τα Ιδρυτικά Μέλη θα συναντηθούν στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 όπου διαμορφώσουν τις πολιτικές θέσεις και το καταστατικό του Κόμματος. Στην ομάδα ίδρυσης του κόμματος που κινεί τις διαδικασίες ιδρυτικής συνδιάσκεψης μετέχουν οι εξής:

Ιωάννης ΑΛΕΞΑΚΗΣ, Δημόσιος Υπάλληλος

Αλέξανδρος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Παύλος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Στάθης ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ, Δημόσιος Υπάλληλος

Γλυκερία ΚΑΡΡΑ, Οικονομολόγος

Γιάννης ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ, Στέλεχος Επενδυτικών Τραπεζών

Γιάννης ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ, Σκηνοθέτης και Παραγωγός

Ανδρέας ΚΟΥΤΡΑΣ, Οικονομικός Αναλυτής

Αλέξανδρος ΚΩΤΣΗΣ, Δικηγόρος

Νίκος ΛΑΑΡΗΣ, Μουσικός

Μαρία ΜΕΞΗ, Ειδικός Επιστήμονας-Εμεπιρογνώμονας Κοινωνικής Πολιτικής

Θεόδωρος ΝΙΚΛΑΝΟΒΙΤΣ, Χημικός Μηχανικός

Στέλιος ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο του Αιγαίου

Μαρίνα ΣΟΥΓΙΟΥΛΤΖΗ, Οικονομολόγος και Blogger

ΠΡΟΣΦΑΤΑ