Πολιτικη & Οικονομια

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Στρατηγικός διάλογος Ελλάδας - ΗΠΑ

Συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xrisoxoidis.png
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης © INTIME NEWS/ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Σε θέματα ασφάλειας και στο μεταναστευτικό επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σε θέματα ασφάλειας και στη διεθνή διάσταση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ.

Νωρίτερα, προηγήθηκε διμερής συνάντηση, στην οποία από την ελληνική πλευρά παρέστησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ την αμερικανική πλευρά εκπροσώπησε ο Τσαντ Γουολφ, εκτελών χρέη αναπληρωτή υπουργού Στρατηγικής. Ακολούθησε αμέσως μετά συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών σε πλήρη σύνθεση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία κατανόηση των δύο μερών, η πολύ καλή εξέλιξη της διμερούς συνεργασίας και επισφραγίστηκε η περαιτέρω ενίσχυσή της. Συμφωνήθηκε επίσης, επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργου Κουμουτσάκου, στην Ουάσιγκτον, ο ακριβής χρόνος της οποίας θα καθοριστεί δια της διπλωματικής οδού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ