- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρηστίδης: Η ΝΔ ακολουθεί έναν δρόμο τον οποίο χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενος στην εθνική πολιτική σκηνή
Ο κ. Χρηστίδης άφησε αιχμές για τη στάση που τήρησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη.
«Οφείλω όμως να πω ότι βγαίνουν και δυο συμπεράσματα για την εθνική πολιτική σκηνή. Το πρώτο είναι ότι σε ακόμα ένα στάδιο, η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί έναν δρόμο τον οποίο χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να εφαρμόσει την ίδια πολιτική», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΟΝΕ».
Ο κ. Χρηστίδης άφησε αιχμές για τη στάση που τήρησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη: «Αυτόν τον οποίο η Νέα Δημοκρατία κατονόμαζε ως καταστροφέα της οικονομίας της χώρας, αυτόν στον οποίον έλεγαν στελέχη ότι θα κάνουν ειδικά δικαστήρια, αυτόν που έλεγαν ότι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τι έκανε, ο κ. Μητσοτάκης, έχοντάς τον για πρώτη φορά 35 λεπτά απέναντί του, δεν βρήκε να του πει τίποτα για τους έξι πρώτους μήνες του 2015 και τις ευθύνες του. Κάθε Έλληνας πολίτης που θα έβρισκε τον κ. Βαρουφάκη έξω θα του έλεγε κάτι για εκείνο το εξάμηνο. Εμένα μου δημιουργεί ερωτήματα, εύλογα θεωρώ, για το πώς ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα στον καταστροφέα της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την συζήτηση για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι δεν θεωρεί «τυχαίο το γεγονός ότι αύριο που συζητείται η προανακριτική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης θα λείπει. Δεν θα είναι αύριο στη συζήτηση, η οποία αφορά κολοσσιαία ζητήματα της Δημοκρατίας όπως είναι η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis. Είναι επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας το πότε θα φέρει τη συγκεκριμένη συζήτηση. Και το γεγονός ότι τη φέρνει αύριο, το κρατάω επίσης ως ένα ακόμα σημάδι όλων όσων έχουμε επισημάνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ότι δηλαδή ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας έχει συμφωνήσει απόλυτα με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Όσον αφορά στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό ο Παύλος Χρηστίδης επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε μία πολύ μετριοπαθή στάση απέναντι σε αντιλήψεις και λογικές τις οποίες είδαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μιλούσαν για λαθρομετανάστες.
«Η ουσία του ζητήματος όμως είναι ότι, για να αντιμετωπιστεί όλο αυτό το θέμα δεν αρκεί μόνο η εθνική προσπάθεια. Εδώ χρειαζόμαστε προφανώς μια στρατηγική η οποία να διασώζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ώστε να μην περνάνε με τον τρόπο που περνάνε καθημερινά στα νησιά μας», ανέφερε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όλες οι αλλαγές
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.