- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις 120 δόσεις
Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
Λήγει σήμερα, η παράταση της προθεσμίας για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη σε Εφορία κι Ασφαλιστικά Ταμεία.
Λήγει σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου η παράταση που δόθηκε πριν από μία εβδομάδα στην προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
«Υπενθυμίζω, ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους» είχε δηλώσεις στις 30 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
σχεδόν 1 στους 3 από όσους πραγματικά ενδιαφέρονταν να ενταχθούν στη ρύθμιση, το έχουν ήδη κάνει. Οι υπόλοιποι, ακόμα και αν το ήθελαν, δεν φαίνεται να μπορούν να ακολουθήσουν, είτε δινόταν νέα παράταση είτε όχι.
Στην πράξη, 1 στους 4 ενδιαφερόμενους (1 εκατομμύριο από τα 4 εκατομμύρια οφειλέτες του δημοσίου) δοκίμασαν να μπουν στη ρύθμιση και υπέβαλαν αίτηση. Από τις 1 εκατομμύριο αιτήσεις όμως, ενεργοποιούνται μόνον εκείνες για τις οποίες οι οφειλέτες πλήρωσαν ή θα πληρώσουν τις επόμενες ώρες την πρώτη δόση, ώστε να επικυρωθεί η εναρξη της ρύθμισης.
Μέχρι Πέμπτη τα μεσάνυχτα της 3ης Οκτωβρίου πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΜ είχαν πληρωθεί και επικυρωθεί 710.000 από το 1 εκατομμύριο αιτήσεις οφειλετών, οι οποίες ρύθμισαν χρέη άνω των 7 δισ. ευρώ. Περίπου 450.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα ρύθμισαν χρέη 4 δισεκατομμυρίων ευρώ στην εφορία, ενώ περίπου 260.000 ΑΦΜ έκαναν το ίδιο για χρέη 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Την Παρασκευή και μέσα στο σαββατοκύριακο εκτιμάται πως πλήρωσαν ήδη αρκετοί από τους υπόλοιπους 300.000 που είχαν κάνει μόνον την αίτηση αλλά δεν την επικύρωσαν καταβάλλοντας την α΄δόση. Παράλληλα αναμένονταν και τουλάχιστον 50.000 νέες αιτήσεις επιπλέον, ως την τελευταία στιγμή πριν κλείσει η πλατφόρμα το βράδυ της Δευτέρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.