- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurostat: Στο 17% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα
Τι δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τον μήνα Ιούνιο
Η ανεργία μειώθηκε στο 17% τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Στο 17% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2019, σε σχέση με το 17,1% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγάλυτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την περασμένη χρονιά (από 19,2% σε 17%, μεταξύ Ιουνίου 2018 και Ιουνίου 2019).
Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Ιούνιο σε 805.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 13,9% και στις γυναίκες στο 20,9%. Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) παρέμεινε σταθερό στο 33%, σε σχέση με τον Μάιο. Έναν χρόνο πριν ήταν 37,7%.
Συνολικά στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία του Αυγούστου 2019, η ανεργία έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2008 και στην ΕΕ από το ξεκίνημα του μηνιαίου υπολογισμού τον Ιανουάριο του 2000. Ειδικότερα, στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 7,4% από 7,5% τον Ιούλιο, ενώ το ίδιο διάστημα στην ΕΕ μειώθηκε στο 6,2%, από 6,3%.
Πριν από έναν χρόνο, τον Αύγουστο του 2018 η ανεργία στην Ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 8% και 6,7%, αντιστοίχως. Επιπλέον, εκτιμάται ότι τον Αύγουστο ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ ανήλθε στα 15,4 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 12,169 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (17% με στοιχεία Ιουνίου 2019) και στην Ισπανία (13,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2%) και τη Γερμανία (3,1%).
Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων, τον Αύγουστο το ποσοστό στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 15,4% και στην ΕΕ στο 14,2%.
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (33% τον Ιούνιο), στην Ισπανία (32,2%) και στην Ιταλία (27,1%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην Τσεχία (5,1%) και τη Γερμανία (5,7%).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεραπεύουμε το σύμπτωμα, αλλά ενισχύουμε παθογένειες που χρόνια τώρα εμποδίζουν την ανάπτυξη υγιούς οικονομικής παιδείας στη χώρα.
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.