- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση του νερού
Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τη θε΄ση του
ΣΥΡΙΖΑ:«Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού του νερού».
Ότι «προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού του νερού» κατηγορεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του γι' αυτό το ζήτημα.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., Μπ. Παπαδημητρίου, για την "απαράδεκτα" χαμηλή τιμή του νερού, ήρθε κι η δήλωση της ευρωβουλευτή του κόμματος, Μ. Σπυράκη, για να συμπληρώσει το παζλ της αντικοινωνικής πολιτικής του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη για το νερό. Αναφέρει πιο συγκεκριμένα πως μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η κα Σπυράκη ζήτησε την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση του δικτύου των υδάτων, ξεκινώντας από την ΕΥΑΘ».
«Δεν γνωρίζει άραγε η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος την παταγώδη αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των υδάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου δοκιμάστηκε και την σημαντική επιβάρυνση που έφερε για νοικοκυριά και επιχειρήσεις;», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προσθέτει ότι «τα στελέχη της Ν.Δ. αποκαλύπτουν τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους και το προετοιμασμένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού» και υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει, στο πλαίσιο και της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησής του για το συγκεκριμένο ζήτημα».
«Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την ΕΥΑΘ πλήρως απαξιωμένη, με ελλιπή στελέχωση και προετοιμασμένη για ξεπούλημα. Παρόλα αυτά, προχωρήσαμε σε προγραμματισμό στρατηγικών υποδομών και παρεμβάσεων για την ασφάλεια της ύδρευσης», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει πως η θέση του είναι ξεκάθαρη: «Τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να μετατραπούν σε πεδίο ιδιωτικής εκμετάλλευσης και κερδοφορίας που θα πληρώσει το κοινωνικό σύνολο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Στρ. Σιμόπουλος νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 κατηγορείται ο ελεγκτής
Οι ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει»
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Για αντικαταστάσεις και όχι ανασχηματισμό κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Στο τελευταίο αντίο Μητσοτάκης και Καραμανλής
Τι απαντούν πηγές στα σενάρια για παράταση
«Βάλαμε μπροστά τις δημοσκοπήσεις και αφήσαμε μετά τα πρόσωπα και τις πολιτικές» δήλωσε η βουλεύτρια
Ποια Κυριακή το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό
Πότε πληρώνεται, τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.