- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις προσφυγικές ροές
Στις 12 σήμερα το μεσημέρι
Η κατάσταση έχει σημάνει συναγερμό αφού μόνο τα δύο τελευταία 24ωρα στα νησιά του Αιγαίου έφτασαν σχεδόν 1.500 μετανάστες από την Τουρκία.
Στις 12 σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, μετά το κύμα μαζικών αφίξεων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.
Η κατάσταση έχει σημάνει συναγερμό αφού μόνο τα δύο τελευταία 24ωρα στα νησιά του Αιγαίου έφτασαν σχεδόν 1.500 μετανάστες από την Τουρκία, σχεδόν όση είναι η χωρητικότητα ενός Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot spot).
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ ζητώντας από την Κομισιόν να εκταμιεύσει στην Τουρκία τα κονδύλια που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του ευρωτουρκικού πρωτοκόλλου, ενώ καλεί την Άγκυρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα κυκλώματα των διακινητών που πλέον σπρώχνουν προς την Ελλάδα περίπου 1.000 μετανάστες την ημέρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΚΥΣΕΑ ενδεχομένως να προχωρήσει και στην επιλογή νέας ηγεσίας στο Λιμενικό Σώμα.
Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό θα συζητήσουν και τις λεπτομέρειες για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη για την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στο περιθώριο της συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη, που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει η Νέα Αριστερά για ΠτΔ
Δεν είναι εποχή για συναινέσεις και δήθεν πολιτικό πολιτισμό
«Θέλουμε υγιείς τράπεζες, αλλά οι τράπεζες έβγαζαν από τη μύγα ξίγκι»
Ο υπουργός Υγείας απάντησε και για τις διαμαρτυρίες της επίσκεψής του στο νοσοκομείο της Άρτας
«Πολλές πρωτοβουλίες και εξελίξεις το 2025»
«Δεν θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ» - Ξεκάθαρα μηνύματα έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Στον Πειραιά και τα προάστιά του οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ήταν ο δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του υπουργού Υγείας
Κεντρικός πυλώνας των ηλεκτρονικών πληρωμών η Ελλάδα
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Μια συζήτηση που έκανε μόνο ζημιά σε θεσμό και σε πρόσωπα
«Στην μεταπολίτευση κάναμε την ανάγκη φιλοτιμία»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να γίνει συνεργασία με τον Γιάννη Βαρουφάκη»
Πήρε σαφή θέση στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις εκλογικές συνεργασίες του κόμματος
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Ανταγωνιστικότητα, μετανάστευση, Τραμπ και ασφάλεια στην ατζέντα της συνόδου των ηγετών
Για «ευφάνταστα σενάρια» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το κόμμα
Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υποψήφιο Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς
Τι δηλώνει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.