- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συντονιστής Θρησκευμάτων!
Με αφορμή τη χλευαστική στάση του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου απέναντι στα σύμβολα της Ορθοδοξίας, πληροφορηθήκαμε ότι στο κόμμα του, στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και λειτουργεί Θεματική Επιτροπή Θρησκευμάτων, η οποία μάλιστα διαθέτει και συντονιστή, τον κ. Μάκη Λυκόπουλο. Πόσα μαθαίνει κανείς!
Ο τίτλος Συντονιστής Θρησκευμάτων, ηχεί σαν διοικητικός τίτλος. Είναι διοικητικός τίτλος. Και, όπως κάθε διοικητικός τίτλος, συνδέεται με ένα μηχανισμό εξουσίας. Έχω πραγματική απορία – και ίσως ο κ. Μάκης Λυκόπουλος μπορεί να τη λύσει σε όλους μας – τι ακριβώς διαρρυθμίζει ως Συντονιστής Θρησκευμάτων. Τα πιστεύω; Τα όρια μεταξύ αποδεκτού και μη αποδεκτού; Τις α-νόητες θρησκευτικές επιλογές; Τη συνύπαρξη των δογμάτων; Την αποφυγή των συγκρούσεων;
Κάθε συντονιστής είναι υπεράνω και πέραν. Βλέπει και παρατηρεί τα πράγματα από απόσταση. Αφ’ υψηλού. Από το θρόνο της αλήθειας του. Ως διαιτητής δεν μετέχει στο παιχνίδι. Και φυσικά, ως συντονιστής Θρησκευμάτων, αντιτάσσεται στην έννοια και είναι πέραν τιμωρίας και κυρώσεων. Ο συντονιστής μόνο νουθετεί. Δίνει συμβουλές. Έτσι και η ανακοίνωσή του με αφορμή την περίπτωση Διαμαντόπουλου – με επιμελημένη χρονική καθυστέρηση – είναι άνευ περιεχομένου και νοήματος.
Υποστηρίζει ο κ. Λυκόπουλος στη δήλωσή του: «O σεβασμός κάθε θρησκείας και του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών είναι βασική αρχή που διαχρονικά υποστηρίζει και υπηρετεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κάθε άλλη συμπεριφορά ενσυνείδητη ή ασυνείδητη, που προσβάλλει τα Ιερά Μυστήρια οποιασδήποτε θρησκείας, και συνακόλουθα τους πιστούς της δεν υπηρετεί την παραπάνω αρχή και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».
Οποία καινοτομία!
Όμως πάλι τι νόημα θα μπορούσε να κομίσει ένας Συντονιστής Θρησκευμάτων; Να κατέβει από το θρόνο της αλήθειας του και να διατυπώσει γνώμη επί των πεζών ζητημάτων, που για κάποιους μπορεί να άπτονται του ιερού; Ας μην περιμένουμε πολλά.
Η ύπαρξη μιας Επιτροπής Θρησκευμάτων σε ένα κόμμα που διεκδικεί της εξουσία στην Ελλάδα του 2014, κρύβει μέσα της μια εξουσιαστική γελοιότητα. Έτσι, ο Συντονιστής Θρησκευμάτων στην ανακοίνωσή του δεν θα μπορούσε να πει τίποτα για την πολιτική συνείδηση του χλευαστή, αφού στο βάθος αυτό που θέλει να αποκρύψει είναι η πολιτική συνείδηση του κόμματός του.
Αν και φοβάμαι, κ. Συντονιστά, ότι η λέξη υποκρισία θα σας ταίριαζε περισσότερο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα ευρήματα για Μητσοτάκη, Τσίπρα και Σαμαρά
Με αφορμή τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα
«Ο πόνος μας θα γίνει δύναμη και πείσμα» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Το «απόψε αυτοσχεδιάζουμε» ποτέ δεν πεθαίνει για την αριστερά. H μόνη σταθερά της ΕΛ.Α.Σ. είναι οι φιλοδοξίες του κ. Τσίπρα.
Η εβδομηντάχρονη μητέρα της παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ μετά την τρομοκρατική επίθεση
Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για οικονομική στήριξη των κατοίκων - Συνεχίζονται οι αυτοψίες
Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός
Την ενοχή δύο πρώην ανώτατων στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών
«Ακυρώνεται στην πράξη η "δεύτερη ευκαιρία" του πτωχευτικού νόμου»
«Τους αξίζει αυστηρή τιμωρία»
Οι λίγοι που πληρώνουν πολλά, οι πολλοί που πληρώνουν λίγα και το ζήτημα της φοροδιαφυγής
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και ζητά άμεσες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών
«Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι, επί χρόνια, καλλιέργησαν μια κουλτούρα ανοχής απέναντι στην πολιτική βία»
«Όταν βάζεις γκαζάκια και ειδικά σε αυτοκίνητα και σπίτια που μένουν άνθρωποι, αποδέχεσαι την πιθανότητα ότι αυτοί μπορεί να πεθάνουν»
Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι
Ποιοι πληρώθηκαν, ποιοι μένουν σε επόμενη καταβολή
Τι αναφέρει η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας
Οι δύο εκπρόσωποι της Κυβέρνησης ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των εταιρειών και ενημερώθηκαν για την πρόοδο των έργων
Η μάχη της 3η θέσης - Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αναδεικνύονται στη βασική ανησυχία των πολιτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.