- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΑΔΜΗΕ ο Κωστής Χατζηδάκης
Πλάνο τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις
Ο Κωστής Χατζηδάκης, στη διάρκεια στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΑΔΜΗΕ στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
«Πίσω από τα αρχικά ΑΔΜΗΕ βρίσκονται πολύ σημαντικά πράγματα για τον καταναλωτή. Αν τα νησιά μας ήταν διασυνδεδεμένα αυτή την ώρα με υποθαλάσσια καλώδια θα γλύτωναν οι καταναλωτές, οι φορολογούμενοι, όλοι μας, πολλά λεφτά, κάθε χρόνο» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο το ποσό αυτό (σ.σ. που δίνουν) είναι «700 με 800 εκατομμύρια ευρώ, επειδή δεν υπάρχουν διασυνδέσεις των νησιών», τόνισε ο υπουργός.
«Μία από τις δουλειές του ΑΔΜΗΕ είναι να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση και αυτή είναι και η κατεύθυνση της κυβέρνησης και βεβαίως μια άλλη βασική δουλειά είναι τα δίκτυα που συνδέουν την Ελλάδα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τις γειτονικές μας χώρες. Αυτό θα μας επιτρέψει να μπούμε δυναμικά στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας και (αυτό) σημαίνει ουσιαστική ενεργειακή, αλλά και οικονομική αναβάθμιση της χώρας», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.
Πλάνο τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις από τον ΑΔΜΗΕ
Ο ΑΔΜΗΕ έχει δρομολογήσει πλάνο τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τρέχουσα δεκαετία, συνδράμοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, τόνισε ο πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης.
«Το εμβληματικότερο έργο που αυτή τη στιγμή που διεξάγει (σ.σ. ο ΑΔΜΗΕ) είναι η ηλεκτρική διασύνδεση ανάμεσα στην Αττική και την Κρήτη» υπογράμμισε ο κ. Μανουσάκης, προσθέτοντας ότι, «ταυτόχρονα, γίνεται ένας αγώνας προκειμένου να καταστεί η Θεσσαλονίκη περιφερειακό κέντρο ελέγχου των ηλεκτρικών συστημάτων μεταφοράς ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ιταλίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.