Φυλακές Κορυδαλλού - Θεοδωρικάκος: Υλοποιούμε ένα όνειρο γενεών
«Τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα»
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιεί το όνειρο πολλών γενεών για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού, δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Βεβαιότητα ότι «το όνειρο πολλών γενεών» για απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό «θα το δούμε να γίνεται πράξη», όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνάντηση που είχε με τον νέο δήμαρχο της πόλης, Νίκο Χουρσαλά.
«Η περιοχή όλες αυτές τις δεκαετίες έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα και έχουν συνδράμει όλες οι κυβερνήσεις σε αυτόν τον τομέα όπως έχουν συνδράμει και όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Αλλά αυτή η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει πράξη κάτι που το ονειρευόμασταν χρόνια και δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η δέσμευσή του θεωρώ ότι είναι απόλυτη, θα το δούμε να γίνεται πράξη», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος.
Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα είναι δίπλα του και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, αφού «τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα» και στην προώθηση σχεδίων και προτάσεων για την αξιοποίηση του χώρου που θα ελευθερωθεί από την απομάκρυνση των φυλακών. Τόνισε δε, ότι ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί ο χώρος, θα χαρακτηρίσει και την ταυτότητα της περιοχής.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορυδαλλού, ο κ. Χουρσαλάς έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, όπως η έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες στον τομέα της πυροπροστασίας, το πρόβλημα επέκτασης του χωροταξικού σχεδίου, η έλλειψη σχολικών αιθουσών, η έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού στον τομέα της πολιτικής προστασίας, το ζήτημα με το αναξιοποίητο παλιό λατομείο στο Σχιστό και το πρόβλημα παραβατικότητας στο Σχιστό, ενώ για την απομάκρυνση τω φυλακών, έκανε λόγο για πάνδημο αίτημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.