- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Novartis: Ξεκινά η έρευνα για τους εισαγγελικούς χειρισμούς
Με τις καταθέσεις τριων πολιτικών και του Ιωάννη Αγγελή
Με τις καταθέσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου και Αγγελή αρχίζει η έρευνα για τους εισαγγελικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.
Οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Αβραμόπουλος, και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται να προσέλθουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσουν για την υπόθεση της Novartis.
Με τις καταθέσεις των τριών πολιτικών προσώπων αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η έρευνα που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης για τους έως τώρα εισαγγελικούς χειρισμούς, και όχι μόνο, στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Νovartis.
Οι δύο εισαγγελείς του Αρείου Πάγου διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.
Ακόμη, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Οι τρεις πολιτικοί έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες την επόμενη εβδομάδα όπως και ο κ. Αγγελής ο οποίος προέβη στις σχετικές καταγγελίες κάνοντας λόγο -όπως και ο κ. Σαμαράς- και για το ρόλο του «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis.
Τα τρία πολιτικά πρόσωπα, αλλά και ο Ιωάννης Αγγελής μόλις αναφερθούν -όπως αναμένεται- κατά την κατάθεσή τους σε πολιτικό πρόσωπο, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis, πρέπει οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να διαβιβάσουν αμελλητί την δικογραφία στην Βουλή και να συνεχίσουν μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα.
Αναλυτικότερα, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, διερευνούν:
α) τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis,
β) τις σε βάρος του κ. Αγγελή καταγγελίες από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και
γ) τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντώνη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.