- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πινγκ-πονγκ ανακοινώσεων ΥΠΟΙΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Αύξηση κατά 1,9% παρουσίασε το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Πινγκ-πονγκ ανακοινώσεων ΥΠΟΙΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αύξηση κατά 1,9% παρουσίασε το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Ο ρυθμός μεγέθυνσης της οικονομίας υπήρξε γενικά αναιμικός το πρώτο εξάμηνο του έτους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την ανακοίνωση από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία για αύξηση κατά 1,9% του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο του 2019. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν τη μεθοδική δουλειά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η επίδοση της ελληνικής οικονομίας όσον αφορά το ρυθμό μεγέθυνσης ήταν 1,5% κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Υπήρξε χαμηλότερη και από την αντίστοιχη του πρώτου εξαμήνου του 2018.
Συνεπώς ο ρυθμός μεγέθυνσης υπήρξε γενικά αναιμικός, σε φθίνουσα πορεία μεταξύ των δύο αντίστοιχων εξαμήνων των τελευταίων δύο ετών, χαμηλότερος των στόχων της προηγούμενης Κυβέρνησης.
Για τη σημερινή Κυβέρνηση, η βελτίωση του ρυθμού μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας αποτελεί στόχο πρώτης εθνικής προτεραιότητας.
Για το λόγο αυτό, σε όλες τις πολιτικές που έχει αρχίσει και εφαρμόζει, δίνει έντονη αναπτυξιακή διάσταση.
Το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει συνεχώς το χρέος όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αλλά και της ιδιωτικής οικονομίας να εναρμονιστούν με την εθνική στρατηγική και να συμβάλλουν με τις δράσεις τους στην επίτευξη του εθνικού στόχου. Εάν αυτός επιτευχθεί, τότε όλοι οι υπόλοιποι στόχοι καθίστανται ευκολότερα προσεγγίσιμοι».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την οικονομία της χώρας κι όχι γενικόλογα ευχολόγια περί ανάπτυξης», καλεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση, «αντί να πανηγυρίζει με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος σχετικά με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομική ανάπτυξη, αναφέρει ότι «επιβεβαιώνουν τη μεθοδική δουλειά που έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Συγκεκριμένα, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται: «Η κυβέρνηση της Αριστεράς, όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, αλλά έθεσε την οικονομία σε στέρεα και βιώσιμη τροχιά, όπως φαίνεται και από τον ρυθμό ανάπτυξης 1,9% για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ να πανηγυρίζει με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν προτιμότερο να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την οικονομία της χώρας κι όχι γενικόλογα ευχολόγια περί ανάπτυξης. Η βιώσιμη ανάπτυξη απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες και όχι προκλητικές διευκολύνσεις με σκοπό τον πλουτισμό των ισχυρών φίλων του περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.