- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης σε Τσίπρα: Είστε πρώην πρωθυπουργός, να μετράτε αυτά που λέτε
Απάντηση για την επένδυση στο Ελληνικό και την Επιτροπή Ανταγωνισμού
«Είστε πρώην πρωθυπουργός και πρέπει να μετράτε αυτά που λέτε, εκτός και πρόκειται περί ανοησίας», είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Απάντηση για την επένδυση στο Ελληνικό και την αλλαγή που δρομολογείται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, έδωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
«Καταθέσαμε τροπολογία για το Ελληνικό, μια τροπολογία τριών γραμμών, που αναφερόταν στη νομική διασάφηση του όρου "ψηλά κτίρια". Είπατε ψευδώς, ότι με τον νόμο που ψηφίσαμε αλλάξαμε τους όρους δόμησης του επενδυτού και κάνατε και ευφυολόγημα, αν θα βάλουμε τους ουρανοξύστες μέσα στη θάλασσα. Είστε πρώην πρωθυπουργός, και δεν αρμόζει στο αξίωμα που είχατε να λέτε τέτοια πράγματα στη Βουλή, για μια πολύ σοβαρή επένδυση που και εσείς, με τον τρόπο σας, προσπαθήσατε να υποστηρίξετε». Αυτό τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και κατέθεσε στα πρακτικά τις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι εκείνη η τροπολογία είχε 50 τέτοιου τύπου διασαφηνίσεις. «Παρακαλώ κύριε Τσίπρα, να σηκωθείτε τώρα και να μου πείτε, με ποιο σημείο της τροπολογίας μας ευνοήθηκε επενδυτής. Είστε πρώην πρωθυπουργός και πρέπει να μετράτε αυτά που λέτε, εκτός και πρόκειται περί ανοησίας» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «εξετάσεις δίνει όχι μόνο κάποιος που προσπαθεί να προχωρήσει μια επένδυση. Δίνει και κάποιος που προσπαθεί να μπλοκάρει μια επένδυση. Ξέρετε πόσο εύκολα θα μπορούσα να πω εγώ ότι ήρθατε εδώ να δώσετε εξετάσεις στα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση;».
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι «με όσα είπε απόψε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό και στους επενδυτές την ώρα που η χώρα επιθυμεί αλλαγή σελίδας» και τον κάλεσε «να δείξει ότι κάπου τον ωρίμασε η 4ετία που κυβέρνηση και ότι θέλει και εκείνος να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».
Αναφορικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη Βασιλική Θάνου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Κύριε Τσίπρα εκπλήσσομαι. Επί των ημερών σας υπήρχε καρτέλ στον χώρο διανομής του Τύπου και χρειάστηκε να έρθει η κ. Θάνου να το καταπολεμήσει στη λήξη της θητείας σας; Απαράδεκτο αν αφήσατε να υπάρχει ένα τέτοιο καρτέλ, εσείς ένας αδέκαστος πρωθυπουργός».
Στην κατηγορία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απομακρύνει την κ. Θάνου με μεθόδευση αδιανόητη, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Το όνομα Αικατερίνη Σαββαϊδου σας λέει τίποτα; Θυμάστε πως τη φάγατε εσείς προσωπικά κύριε Τσίπρα; Με μια ψευδή κατηγορία μόνο και μόνο επειδή δεν σας έκανε τις δουλειές σας και αθωώθηκε από τα δικαστήρια στη συνέχεια! Θα έρθετε εσείς να μας κάνετε μαθήματα για το πως μπορεί να διώξει μια κυβέρνηση να διώξει κάποιον που δεν θέλει; Εσείς είστε ο πρώτος διδάξας, με τρόπο αναίσχυντο. Αντιθέτως, εμείς κάναμε κάτι πολύ διαφορετικό. Πριν από τις εκλογές, όταν φέρατε στη Βουλή το διορισμό της κ. Θάνου, και την εκλέξατε με τη Χρυσή Αυγή, θέσαμε ενώπιον του ελληνικού λαού να θεωρήσουμε αυτή την εκλογή άκυρη».
Είπε ακόμη ότι στην επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Τσίπρας δεν διόρισε μόνο την πρώην σύμβουλό του κ. Θάνου, και «συμμετέχουσα σε σκευωρίες» αλλά διόρισε, ως αντιπρόεδρο τη διευθύντρια του γραφείου του κ. Παππά και ως μέλη διορίστηκαν στελέχη κομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Αντέτεινε δε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει πως δεν πρέπει τα μέλη μιας ανεξάρτητης αρχής να έχουν ίχνος πολιτικής επιρροής. «Κατά συνέπεια η τροπολογία έρχεται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και την ελληνική και την ευρωπαϊκή», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «κ. Τσίπρα να δείξετε ότι κάτι μάθατε από τις εκλογές και ελάτε να έχουμε μια κοινή θέση για να έρθουν επενδύσεις. Μην μας μιλάτε εσείς διαφάνεια, αλλιώς πάτε καλύτερα διακοπές».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Yπέρ» και για τα τρία αιτήματα, τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Λασκαρίδη
«Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου»
Τι είπε για Σαμαρά και εκλογές
«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Όλα είναι νόμιμα», φέρεται να δήλωσε ο πρώην Επίτροπος
Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας για την κλιματική αλλαγή
Δριμεία επίθεση από το ΠΑΣΟΚ
Στόχος η τελική συμφωνία εντός 60 ημερών
Δρομολογούνται βελτιώσεις και νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Πότε μια μεταφορά χρημάτων θεωρείται δωρεά και φορολογείται
Τα κριτήρια και οι «κόφτες»
Την επιθυμία του να είναι επιμελής «στις απαιτήσεις του νησιού και των κατοίκων», εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Σινάνης.
Πώς διαμορφώνεται η τιμή ανά κιλό
Οι τιμές είναι εκεί που είναι γιατί είμαστε πρόθυμοι να αγοράσουμε σε αυτές τις τιμές
Στο Growthfund Investor Summit 2026 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Καταδικάστηκαν και οι Σταυριανουδάκης, Θεοδωρόπουλος και Κορομηλάς
Ποιοι πληρώνονται πρώτοι και ποιοι τελευταίοι αυτήν την εβδομάδα
«Τα Προσφυγικά δεν θα γίνουν real estate. Δεν θα παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Πώς μπορείτε να «κλειδώσετε» μεγαλύτερο voucher
Στόχος η αποκατάσταση ζημιών και η επαναλειτουργία κρίσιμων δικτύων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.