- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μητσοτάκης: Οραματιζόμαστε μια επανάσταση στον χώρο του πολιτισμού
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Πολιτισμού
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Πολιτισμού. «Το όραμά μας για τον πολιτισμό δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια επανάσταση».
«Βλέπουμε το Yπουργείο Πολιτισμού όχι μόνο ως θεματοφύλακα της κληρονομιάς μας αλλά και ως ένα αναπτυξιακό Yπουργείο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
«Η σύνδεση του πολιτισμού με τον αθλητισμό και με τον τουρισμό αποτελεί κεντρική πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης» πρόσθεσε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «ο πολιτισμός μας, κλασικός αλλά και σύγχρονος είναι το πρόσωπο της Ελλάδος. Αυτά τα οποία οραματιζόμαστε για το χώρο του πολιτισμού δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια επανάσταση και τολμώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη για να σηματοδοτήσω πόσο φιλόδοξα είναι τα σχέδια που έχουμε για να αναδείξουμε την κλασική μας κληρονομιά με έναν διαφορετικό τρόπο αλλά και για να χρησιμοποιήσουμε τον σύγχρονο πολιτισμό προβάλλοντας ένα νέο πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό. Την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της εξωστρέφειας».
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με την ηγεσία του Υπουργείου μια σειρά από εμβληματικά έργα ξεκινώντας από το έργο του Αρχαιολογικού Μουσείου το οποίο, όπως είπε, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα και όχι μόνο. Αναφέρθηκε στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μουσείων μας, στον προγραμματισμό για νέα μουσεία και στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα από τις επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους.
«Δυστυχώς τα έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά περιορισμένα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Στη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις γύρω από το 2021 οι οποίες, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να μπορέσουμε να σηματοδοτήσουμε αυτό το αόρατο νήμα το οποίο συνδέει την κλασική πολιτιστική μας κληρονομιά με την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της εξωστρέφειας».
Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση έχει μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα την οποία το Υπουργείο Πολιτισμού έχει την εμπειρία και την δυνατότητα και το προσωπικό να υλοποιήσει «ξεφεύγοντας από αγκυλώσεις του παρελθόντος και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».
Μενδώνη: Ο πρωθυπουργός μάς έδωσε τις λύσεις προκειμένου το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την παρουσία του σήμερα στο ΥΠΠΟΑ σημειώνοντας ότι είχε την ευκαιρία μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να τον ενημερώσουν για όλα τα θέματα τα οποία έχουν τεθεί ως προτεραιότητες στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.
«Μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός να στέλνει το μήνυμα μιας άλλης Ελλάδας, της Ελλάδας του αύριο, έτσι όπως την οραματιζόμαστε. Μιας Ελλάδας δυναμικής, με επενδύσεις, με ένα πρόσωπο που πραγματικά αξίζει σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας» δήλωσε η κ. Μενδώνη.
Όπως τόνισε η υπουργός, στις προτεραιότητες του ΥΠΠΟΑ είναι η βελτίωση της καθημερινότητας στον τομέα του πολιτισμού, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, η ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.
«Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μουσεία εφάμιλλα των διεθνών προδιαγραφών, οι αρχαιολογικοί χώροι να "ψυχαγωγούν" με την αρχαία σημασία της λέξης τους επισκέπτες και η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, να παράγει - που παράγει -ό,τι πιο δυναμικό μπορεί να εκφραστεί. Ο πρωθυπουργός μας έδωσε τις κατευθύνσεις, κυρίως όμως μας έδωσε λύσεις, στο να αντιμετωπίσουμε με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που υπάρχουν τα οποία δεν είναι λίγα, προκειμένου το όραμα μας να γίνει πραγματικότητα» σημείωσε.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι γ.γ. του ΥΠΠΟΑ Γιώργος Διδασκάλου και Νικόλας Γιατρομανωλάκης καθώς και ο ΓΓ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.