Πολιτικη & Οικονομια

Υποχώρησε κάτω από 2% το δεκαετές ομόλογο

Κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ η απόδοσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών © INTIMENEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ιστορικό ρεκόρ για το ελληνικό δεκαετές ομόλογο. Υποχώρησε κάτω από το 2% η απόδοσή του.

Το φράγμα του 2% έσπασε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, υποχωρώντας στη διάρκεια της ημέρας σε νέο ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών (1,994%). Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης η απόδοση του ομολόγου κυμαινόταν στο 1,999%.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το θετικό κλίμα που επικρατεί σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων και η αυξημένη ζήτηση των επενδυτών για ελληνικά ομόλογα, τροφοδότησαν το ράλι στην δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα οι αποδόσεις όλων σχεδόν των ομολόγων να σημειώνουν σημαντική υποχώρηση. 

Οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης καθώς και την επαναφορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων στη λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα (investment grade) στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2020.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 44 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετες ομόλογο με 22 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 2,004% από 2,09% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,38% να διαμορφωθεί στο 2,38% από χθες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ