- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
12 φωτογραφίες από τη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί και βουλευτές στην εκδήλωση του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την 45η επέτειο
Δεξίωση για τα 45 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και αυτές είναι ορισμένες χαρακτηριστικές εικόνες.
Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την 45η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί και βουλευτές έδωσαν το παρών, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να απευθύνει μήνυμα αρραγούς ενότητας σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των εθνικών θεμάτων, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά σε Κυπριακό και Μάτι, καθώς και ένα έμμεσο σχόλιο για τη Χρυσή Αυγή. Την εκδήλωση άνοιξε η παιδική ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής με τον εθνικό ύμνο.
«Σαράντα πέντε χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις. Η ποιότητα της Δημοκρατίας είναι το μεγάλο ζητούμενο», δήλωσε κατά την έξοδό της από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη δεξίωση για τα 45 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
Και πρόσθεσε: «Η έξοδος από την κρίση, οι δουλειές, η επιστροφή των νέων, η κλιματική αλλαγή, η ψηφιακή εποχή, απαιτούν προοδευτικές λύσεις. Ο αγώνας κατά της Δεξιάς, της Ακροδεξιάς και του λαϊκισμού είναι διαρκής. Το ΚΙΝΑΛ, θα διεκδικήσει τις αναγκαίες αλλαγές, για την ενίσχυση της δημοκρατίας μας, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».
Ανέφερε επίσης: «Δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε όσους αγωνίστηκαν για την δημοκρατία και την ελευθερία. Δεν ξεχνάμε τα θύματα ένα χρόνο πριν στο Μάτι. Δεν ξεχνάμε γιατί έτσι σχεδιάζουμε με ασφάλεια το μέλλον».
«Σαράντα πέντε χρόνια μετά την αποκατάσταση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, το βασικό συμπέρασμα που βγάζουμε όλοι μας, είναι ότι μόνο με την πάλη και τον αγώνα, μπορούν να κατακτηθούν δικαιώματα, και να κατακτηθούν τα πάντα, για να ανατείλει ένα πιο φωτεινό μέλλον για την πατρίδα μας για το λαό μας» δήλωσε από τη μεριά του ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Δηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο έκανε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
«Αυτή η ημέρα αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Γιορτάζουμε βέβαια την επαναφορά της Δημοκρατίας μας, δυστυχώς όμως με την απώλεια της μισής κοινωνίας. Και το χειρότερο δε απ' όλα, ότι σήμερα είναι επίκαιρο το μήνυμα αυτό, για ένα πολύ σημαντικό λόγο. Είμαστε υπό επιτροπεία, έχουμε τρόικα, δεν έχουμε εθνική ανεξαρτησία, ούτε οικονομική αυτοτέλεια. Άρα πρέπει να αγωνιστούμε ακόμη μια φορά για να αποκτήσουμε την πραγματική δημοκρατία που δικαιούται ο Έλληνας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.