- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στο Εβραϊκό Μουσείο ο Βορίδης: «Συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό»
«Προτεραιότητα η καταπολέμηση του νοσηρού φαινομένου του αντισημιτισμού»
«Προτεραιότητα η καταπολέμηση του νοσηρού φαινομένου του αντισημιτισμού», τόνισε ο Μάκης Βορίδης που επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας. Εκεί ξεναγήθηκε στους χώρους από τη διευθύντρια του Μουσείου, Ζανέτ Μπαττίνου ενώ τον υπουργό συνόδευαν ο πρόεδρος του Μουσείου, Μάκης Μάτσας και ο αντιπρόεδρος, Βενιαμίν Αλμπάλας.
Κατά την επίσκεψή του ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να διατυπώσει ξανά την αντίθεσή του σε κάθε ρητορική μίσους και αντισημιτισμού.
Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καλωσόρισε ο πρόεδρος του Μουσείου λέγοντας ότι είναι «ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επισκέπτεται το Μουσείο» εκφράζοντας παράλληλα την ευχαρίστησή του για αυτή την επίσκεψη.
«Σήμερα τον υποδεχόμαστε ως φίλο του εβραϊκού λαού και της ισραηλιτικής κοινότητας στην Ελλάδα» υπογράμμισε από την πλευρά του ο γγ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτωρ Ελιέζερ.
Ως στήριξη της ελληνικής πολιτείας στην ανάδειξη «της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων και της διαρκούς τους παρουσίας στον ελλαδικό χώρο από αρχαιοτάτων χρόνων» σχολίασε την παρουσία του στο Μουσείο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Παράλληλα σχολίασε ότι «αποτελεί προτεραιότητα η καταπολέμηση του νοσηρού φαινομένου του αντισημιτισμού», ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικό το μουσείο ενθαρρύνοντας παράλληλα όλους να το επισκεφθούν.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βορίδη:
«Σε συνέχεια των δηλώσεων μου της 13/7/19, τη Δευτέρα πρόκειται να επισκεφθώ το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να διατυπώσω ξανά με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μου σε κάθε ρητορική μίσους και άσκηση βίας που εκκινούν από ρατσιστικά κίνητρα εναντίον οιασδήποτε κοινωνικής ή θρησκευτικής ομάδας. Και βεβαίως αυτό περιλαμβάνει και την σφοδρή αντίθεση μου και στον αντισημιτισμό. Η επίσκεψή μου στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος σηματοδοτεί και την ανάγκη μου να εκφράσω μια συγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος. Θέλω να τονίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι θα συμβάλλω στη καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, που εκτέλεσαν οι ναζί εξοντώνοντας με βιομηχανικό τρόπο 6.000.000 Εβραίους, μεταξύ των οποίων και 65.000 Εβραίους συμπολίτες μας. Είναι λοιπόν αυτή, για μένα, μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων αλλά και πηγή γνώσης της μακρόχρονης ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.