Πολιτικη & Οικονομια

Ο Γαβρόγλου μοίρασε προεκλογικά 162 άδειες υπερωρίας

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Γαβρόγλου
Κώστας Γαβρόγλου © INTIMENEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Γαβρόγλου μοίρασε προεκλογικά 162 άδειες υπερωρίας, σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας

Στο παρά ένα των εθνικών εκλογών, συγκεκριμένα στις 5 Ιουλίου, ο τέως υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου χορήγησε άδειες υπερεργασίας, από δύο έως 50 ημέρες, σε 162 υπαλλήλους του υπουργείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, «τελευταία αυθαίρετη πράξη της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε ημέτερους και μη».

Ο πρόεδρος του συλλόγου εξήγησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι η συγκεκριμένη άδεια δόθηκε στο 13,5% των εργαζομένων στο υπουργείο που στο σύνολό τους φτάνουν του 1.200.

Ο νόμος ορίζει ότι κάθε υπάλληλος μπορεί να «αμειφθεί» για τις υπερωρίες του, είτε με χρήματα είτε με άδεια. Ο κ. Κοτζαμπασάκης ανέφερε ότι οι υπερωρίες δόθηκαν στους υπαλλήλους «για τη διαρκή και επιμελή υποστήριξη των υπηρεσιακών καθηκόντων τους εντός και εκτός υπηρεσίας». Οι υπερωριακές ώρες εκτός της έδρας της εργασίας βεβαιώνονται με απόφαση των προϊσταμένων κάθε υπηρεσίας.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις 50 ημέρες άδεια, δηλαδή δύο μήνες, έλαβαν υπάλληλοι οι οποίο συνεργάστηκαν στενά με τον κ. Γαβρόγλου και τον βοηθούσαν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ